Prodaju kovčege s klimom, najbolji kupci Crnogorci

U ove vrele dane, kada temperatura dostiže i 40 stepeni, firma "AD usluga" iz Bačke Topole pravi odličan posao prodajući kovčege s rashladnim uređajem koji proizvodi talijanska firma "Ceabis".
U ove vrele dane, kada temperatura dostiže i 40 stepeni, firma "AD usluga" iz Bačke Topole pravi odličan posao prodajući kovčege s rashladnim uređajem koji proizvodi talijanska firma "Ceabis".

Radi se zapravo o poklopcu s klima-uređajem, koji se stavlja na kovčeg, ali se pokojnici s njim ne pokopavaju. Cena kovčega s klimom je do 5.000 evra, zavisno o odabranome modelu. U ovoj firmi kažu da su Crnogorci najbolji kupci takvih mrtvačkih sanduka, jer kod njih običaji nalažu da se pokojnik ne pokopava odmah, nego se određeno vreme drži u kući.

U nekim delovima Srbije, naročito u Šumadiji, postoji običaj da se nad grobnim mestima grade objekti od nekoliko kvadratnih metara. U njima su projektovane gotovo sve prostorije kao u stanovima pa naručioci za njih izdvajaju i po 100.000 evra. Stanovi na groblju česta su meta pljačkaša budući da su opremljeni svom opremom kojom se opremaju i stanovi, a nije redak slučaj da vlasnici u njima pohranjuju i vrlo vredne predmete, pa i zlato.

U jednom šumadijskom mestu, u jedan takav stan-grobnicu ugrađen je i interfon, kako bi rodbina, kažu, mogla komunicirati s pokojnikom.

  • semtex

    18.07.2011 15:38
    tako je
    Tako je,Vlaski obicaji su u pitanju...sto se djetica tice sada i pokojnici mogu docekati rodjake i kada je pruga BGD-BAR po 7 dana neprogodna.
  • bns

    16.07.2011 09:28
    Ovo nije tačno za Šumadiju, već je reč o Negotinskoj Krajini i Istočnoj Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.