Pokušao da cepa atome u kuhinji

Šveđanin koji je uhapšen pošto je pokušao da cepa atome u svojoj kuhinji, izjavio je u sredu da je to radio iz hobija.
Šveđanin koji je uhapšen pošto je pokušao da cepa atome u svojoj kuhinji, izjavio je u sredu da je to radio iz hobija.

Ričard Hendl je rekao agenciji AP da je imao radioaktivne elemente radijum, americijum i uranijum u svom stanu na jugu Švedske, kad se policija pojavila i uhapsila ga na osnovu optužbe za nedozvoljeno posedovanje nuklearnog materijala.

Hendl (31) je ispričao da je mesecima pokušavao da u stanu napravi nuklearni reaktor i da je na internetu pokrenuo blog o svom eksperimentisanju. Tek kasnije je, kako je naveo, shvatio da to možda nije legalno i postavio pitanje švedskim vlastima koje su odgovorile slanjem policije. "Oduvek su me interesovale fizika i hemija", rekao je Hendl i dodao da je "samo želeo da vidi da li je moguće kod kuće cepati atome". Policija, koja je njegov stan pretresla krajem jula, odbila je da komentariše događaj.
  • Uncut

    04.08.2011 18:03
    Zima
    A da je nacep'o malko drva za zimu, bilo bi mu pametnije...a i koristilo bi !
  • ns

    03.08.2011 21:38
    imaju oni crnce i gejeve, dok je nama sela i šunke nek cepaju oni atome do besvesti nema im spasa, a kad bolje razmislim ni nama nema spasa jebo šunku
  • Dr Petrović

    03.08.2011 21:10
    Da li se iko zapitao
    Koliko li se atoma samoinicijativno cepa iznad naših glava u radioaktivnim "gromobranima" iznad naših kuhinja i / ili soba i kupatila? Koliko se atoma cepa u rasutoj municiji sa uranijumom posle 1999? To cepanje se nešto i u nečemu razlikuje (osim u sili silovatelja čovečanstva sa svojim samozvaničnim pečatima ) ? Hoće li i kod njih doći nekakve zvanične vlasti da ih ~apse?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.