Goli čitaju knjige

"Bosonoga" patika je deo strategije Adidasa koji želi da se proširi i na američko tržište gde kompanija Najk dominira. Ideja za stvaranje ovakve patike inspirisana je knjigom Kristofera Mekdugla "Born to Run", koji je u njoj istražio istoriju i prednosti trčanja bosih nogu. Njegova teorija je da trčanje bosih nogu omogućava telu da se prirodno i optimalno savija, dok mu patika to onemogućava. Pokret ovog izuma dobio je pravi zamah prošle godine kada je na američkom univerzitetu Harvard biolog, ali i trkač, Daniel Liberman objavio članak u magazinu "Nature" u kojem je zaključio da je bosonogo trčanje zdravije za stopala, jer uzrokuje mnogo manje opterećenja u odnosu na trčanje u patikama. Međutim, proizvođači patika ističu da se javljaju povrede usled prebrze transformacije na "bosonogu" patiku, pa preporučuju postepeni prelazak kako bi se telo polako prilagodilo na nju. Jednom mesečno u Grinvič Vilidžu održavaju se pesničke večeri. To i ne bi bilo toliko čudno da devojke koje čitaju pesme okupljenima nisu - potpuno gole.
Jednom mesečno u Grinvič Vilidžu održavaju se pesničke večeri. To i ne bi bilo toliko čudno da devojke koje čitaju pesme okupljenima nisu - potpuno gole.

Na čitanje dela poznatih svetskih autora, poput Šekspira i Vajlda, najčešće dolaze mladi ljudi.

Čini se da je kombinacija lepe knjige i još lepše žene idealna za marketinški uspeh.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti