Kućne ljubimce šalju na estetske operacije

Estetska hirurgija izgleda više nije "privilegija" ljudi, koji sve češće odlučuju da pod nož pošalju i svoje kućne ljubimce kako bi im bile izvršene korekcije na glavi ili telu.
Estetska hirurgija izgleda više nije "privilegija" ljudi, koji sve češće odlučuju da pod nož pošalju i svoje kućne ljubimce kako bi im bile izvršene korekcije na glavi ili telu.

Ovaj bizarni trend je u porastu, sudeći prema podacima koje je objavilo osiguravajuće društvo "PetPlan", gde se navodi da vlasnici sve češće šalju svoje pse i mačke pod skalpel.

Postoje korekcije koje se najviše traže, pa je tako došlo do porasta ulepšavanja njuške za 25 odsto, na šta su vlasnici kućnih ljubimaca prošle godine potrošili dva i po miliona dolara. Sledi podizanje očnih kapaka na životinjama, na šta je potrošen 1.6 miliona američkih dolara.

Verovatno najbizarnija od ovih operacija je ugradnja lažnih testisa raznih veličina, čija je svrha da vrati samopouzdanje kastriranim mačorima i psima. Od 1995.godine do danas je više od 250 hiljada kućnih ljubimaca širom sveta dobilo veštačke testise, sa objašnjenjem da im to "vraća ponos".

Pravi ljubitelji životinja nadaju se da je reč o prolaznom trendu, jer se radi o operacijama koje bi, posebno zbog anestezije mogle biti opasne, i u poređenju sa njima kupiranje ušiju ili repa izgleda kao lagana intervencija.
  • Tijana

    30.08.2011 12:47
    E ovo je vec strasno ! Bolje da se sakuplja novac za nove azile,hranu za napustene zivotinje,nego da svoje ljubimce muce na ovakav nacin .. :S
  • зики

    28.08.2011 11:32
    пасја естетика
    Где су границе људске глупости и изопачености?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.