Sa 70 godina preplivao La Manš

Rodžer Alsop, 70-godišnji Britanac, postao je najstarija osoba koja je preplivala kanal La Manš i biće upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Alsop, hirurg u penziji, preplivao je 39 kilometara za nepunih 18 časova.
Rodžer Alsop, 70-godišnji Britanac, postao je najstarija osoba koja je preplivala kanal La Manš i biće upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Alsop, hirurg u penziji, preplivao je 39 kilometara za nepunih 18 časova.

"Osećam veliko olakšanje i ogromna osećaj zadovoljstva što sam uspeo. Bio je to neverovatan lični izazov za mene, a moj cilj oduvek je bio da prikupim novac za kupovinu medicinske opreme za istraživanja u borbi protiv raka na Univerzitetu u Sautemptonu na jugu Engleske", izjavio je je Alsop.

Ovaj vitalni 70-godišnjak kaže da nikada nije imao naviku da se hvali. "Divno je biti u penziji, ali važno je ostati aktivan, mentalno i fizički, i postaviti sebi izazove", izjavio je Rodžer.

Sudija Ana Orford koji je prati rekorde za upis u Ginisa, saopštila je da će Alsopov podvig biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda. "Preplivati La Manš veliki je podvig, a učiniti to u 70. godini predstavlja neverovatan uspeh. Veoma smo srećni što smo mogli da čestitamo Rodžeru na njegovom podvigu kojim je ujedno oboren rekord", kaže Orfordova.

Alsop, koji ima 70 godina i četiri meseca, oborio je rekord koji je do sada držao viši pilot Džordž Branstad, koji je preplivao La Manš sa 70 godina i četiri dana. Rekord je postavljen 2004. godine, a vremešnom rekorderu za taj podvig trebalo je 15 časova i 59 minuta.

Alsop se za ovaj podvig pripremao pune četiri godine tokom kojih je svakoga dana išao na plivanje bez obzira na vremenske prilike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti