FOTO: Arhitekta osmislio ostrvo-zgradu

Arhitekta Aleksandar Krasinski osmislio je veštačko ostrvo-zgradu. Ideja je da se ostrvo izgradi u Persijskom zalivu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Arhitekta Aleksandar Krasinski osmislio je veštačko ostrvo-zgradu. Ideja je da se ostrvo izgradi u Persijskom zalivu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na veštačkom zemljištu oživeo bi čitav grad u malom sa kompletno razvijenom infrastrukturom. Ostrvo bi čak moglo da se razvije u oblast sa svojom skupštinom i sopstvenom ekonomijom.

Zgrada-ostrvo poseduje svoj aerodrom i helikoptere, a na najvišem, 48. spratu, nalaze se najluksuzniji apartmani. Maksimalni broj stanovnika, za koji je ostrvo predviđeno je 52.096 ljudi.

  • Bane

    02.09.2011 06:19
    Fantasticno
    Kao Vodeni svet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.