FOTO: Otvaraju piceriju na Mesecu

Američki lanac picerija "Domino's Pizza" predložio je otvaranje prvog restorana na Mesecu, s tim što je tu inicijativu pokrenula podružnica kompanije u Japanu, piše "Dejli Telegraf".
Američki lanac picerija "Domino's Pizza" predložio je otvaranje prvog restorana na Mesecu, s tim što je tu inicijativu pokrenula podružnica kompanije u Japanu, piše "Dejli Telegraf".

Troškovi "Domino's Pizza" za projekat se ocenjuju na oko 1,67 biliona jena (bezmalo 22 milijarde dolara) od kojih će 560 milijardi jena (7,3 miiljardi dolara) kompanija uložiti u transport 70 tona građevinskog materijala i opreme na mesec. Materijal će na Mesec dopremiti 15 raketa. Za sada nije jasno ko će koristiti usluge nove picerije.

Zgradu picerije u obliku kupole, planiranog prečnika 26 metara, projektuje japanska građevinska kompanija "Maeda". Zaposleni u restoranu, prema ideji arhitekata živeće u istoj zgradi.

"Dejli Telegraf" podseća da je najbliži konkurent "Domino's Pizza", lanac "Pizza Hut" još 2001. godine lansirao "projekat osvajanja kosmosa". Taj lanac brze hrane je organizovao dopremanje pice na međunarodnu kosmičku stanicu.

Lanac "Domino's Pizza" , osnovan 1960. godine, kontroliše više od 9.000 restorana u 60 zemalja.

  • Andrija Šrek

    02.09.2011 05:40
    ?!
    Ne, stvarno, a ko će da jede tamo?
    Ne, stvarno, pa nije valjda da će ljudi nasesti na tu vrstu reklame - imamo restoran na Mesecu, to znači da smo najbolji!
    Ne, to samo znači da ne znate šta ćete s parama.
  • ovo-ono

    01.09.2011 21:00
    malo o ponudi retorana na mesecu, kako naručiti i
    @Bio - Vid'o - Prob'o
    zato se i sele na mesec. Tamo ce da budu najbolje pizze na mesecu. Ono bolje najbolja picerija na mesecu, neg najgora na zemlji.

    Elem htedoh reći sledeće:
    Sir za pizzu pravimo sami od mleka krava koje su pasle na najfinijim mesečevim pašnjacima. Maslinke uzgajamo u maslinjacima oko ekvatora svetle mesečeve strane. Krave koje ne daju dovoljno mleka drage volje odlaze u salame.

    Dostavljanje na kućnu adresu se ne naplaćuje ukoliko ste na Mesecu. DOstavljanje na Zemlju naplaćuje se i košta simboličnih milion dolara.
    Pozovite: 00999934(pozivni za mesec)5543232310348.
    Odsad pizzu mozete naruciti i e-mail-om na: Domino's Pizza@moon.com

    Za opis restorana ostacete uskraćeni, jer nije naznačena lokacija. Tj oće l' biti sa pogledom na Zemlju ili na tamnoj strani Meseca.
  • slobodan

    01.09.2011 20:46
    ...oće biti i neka radnja da se cuga ispred nje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.