Zabranjen kečap u francuskim školama

U francuskim osnovnim školama zabranjeno je konzumiranje kečapa, kako se deca ne bi odvikla od francuske kuhinje, objavio je "Dejli telegraf".

U francuskim osnovnim školama zabranjeno je konzumiranje kečapa, kako se deca ne bi odvikla od francuske kuhinje, objavio je "Dejli telegraf".

Deci će biti dozvoljeno da jedu sos samo jednom nedeljno i to sa pomfritom. Nova zabrana je stupila na snagu zbog zaključka da će se deca odvići od francuske hrane.

''Želimo da deca budu bliska sa francuskim receptima tako da mogu da ih prenesu narednim generacijama'', objasnio je Kristof Eber, koji je zadužen za nadgledanje sprovođenja zabrane. ''Deca imaju tendenciju da koriste kečap da bi ubila ukus onoga što jedu'', dodao je on.

  • Lala

    13.10.2011 23:07
    gurman
    kecap ubija ukus svake hrane i tu nema govora... ok je na pici ili pasti ali kada vidim da neko stavlja kecap na pljeskavicu ili u sendvic ili na sniclu ili neko drugo jelo... odmah znam ili da mu je culo ukusa mrtvo ili da voli da jede dosadnu hranu... kecap (pogotovu industrijski) je zivi otrov prepun secera, soli i kiselina i kojecega... tako da ja sam ZA i podrzavam francuze...
  • 13.10.2011 15:54
    Ovo je diskriminacija i fašizam.Da smo mi to uradili već bi nas nadletali NATO-vi bombarderi.
  • milos

    13.10.2011 12:24
    Mislim da je svaka zabrana, pogotovo deci, kontraproduktivna. Naročito je licemerno kada političari zabranjuju nešto deci kako bi se udvorili starijoj glasačkoj populaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.