Jede samo mrtve životinje koje nađe kraj puta

Džonatan MekGovan (44), neženja iz Dorseta, Engleska, već 30 godina ne kupuje meso i hrani se isključivo životinjama koje su same uginule, a koje pronalazi na putu ili u šumi, piše "Dejli Mejl".
Džonatan MekGovan (44), neženja iz Dorseta, Engleska, već 30 godina ne kupuje meso i hrani se isključivo životinjama koje su same uginule, a koje pronalazi na putu ili u šumi, piše "Dejli Mejl".

Njegova ishrana uključuje miševe, krtice, ježeve, golubove, vrane, galebove i druge životinnje i ptice. Prvi put je sa 14 godina probao otrovnicu koju je pronašao na putu, ali priznaje da i nije bila posebno ukusna.

"Još od malih nogu su me zanimale prirodne nauke, a odrastao sam uz poljoprovredu i lov. Gde god bih pogledao, video sam mrtve životinje – ulovljene ribe, upucane fazane i životinje koje pregažene leže pokraj puta. Prirodno je da me je zanimalo kako funkcioniše priroda", objašnjava Džonatan. "Zasecao sam mrtve životinje da bih video njihovu unutrašnjost. Kada sam video sveže, organsko meso, kvalitetnije od onog u supermarketu, nisam video problem da ga skuvam i pojedem", kaže on i dodaje da je zdravije jesti ovo meso, nego kupovno, zbog načina na koji je ono proizvedeno.

Džonatan, međutim, objašnjava da nije svako stručan da se hrani na ovaj način. "Pri izboru životinja sam vrlo obazriv i ne jedem ništa za šta ne mislim da je sveže i ukoliko ne znam kako je životinja uginula prvo uradim autopsiju. Tako sam nedavno sam našao gavrana koji je otrovan", ističe on i dodaje da se nikada nije otrovao.

Džonatan kaže da njegovi prijatelji nemaju ništa protiv njegovog načina ishrane, naprotiv, dopadaju im se neki njegovi specijaliteti poput lisice, sove u sosu od karija ili pacova kog služi uz pomfrit.

  • Uncas

    15.10.2011 23:24
    Gre'ota da se baci!!!
  • Scotch Bonnet

    15.10.2011 21:15
    Mulo balo
    Ha! Pa zato i jeste nezenja!
  • Šteta

    15.10.2011 17:28
    čemu zgražavanje?
    Što fuj? Kakva dekadencija? A mi kao ne jedemo leševe? Ajte molim vas, malo manje licemerstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.