Veliki asteroid noćas prolazi pored Zemlje

Veliki asteroid 2005 YU55 proći će večeras pored Zemlje, ali nema opasnosti od sudara s planetom, objavila je Američka svemirska agencija NASA na svom sajtu.

Veliki asteroid 2005 YU55 proći će večeras pored Zemlje, ali nema opasnosti od sudara s planetom, objavila je Američka svemirska agencija NASA na svom sajtu.

To svemirsko telo dužine 400 metara, najbliže će biti Zemlji u 23 časa i 28 minuta, i tada će se nalaziti na udaljenosti od 324.600 kilometara, što je 85 odsto udaljenosti zemlje od Meseca. Tako veliki asteroid poslednji put je prošao pored Zemlje 1976. godine, a prolazak sledećeg te veličine occekuje se tek 2028. godine.

Asteroidi često prolaze tako blizu Zemlje, ali su najčešće premali da bi izazvali interesovanje javnosti. Prolazak tog asteroida biće značajan za naučnike, a moći će da ga posmatraju i amateri koji imaju teleskope s otvorima većim od 15 centimetara.

  • vesna

    15.02.2013 19:08
    asteroid koji prolazi nocas
    bez komentara
  • vesna

    15.02.2013 19:06
    asteroid
    interesuje nas kad tacno prolazi asteroid i dali smo u opsnosti neki kazu ovako neko onako a mi zivimo celog zivota u strahu dobro smo i normalni od svega

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.