DNK došla iz svemira

Naučnici Nasinog "Goddard Space Flight" centra pronašli su dokaze koji potvrđuju teoriju kako je DNK navodno došla iz svemira.
Naučnici Nasinog "Goddard Space Flight" centra pronašli su dokaze koji potvrđuju teoriju kako je DNK navodno došla iz svemira.

 

Oni su proučavali meteorite i led sa Antarktika, i na taj način su otkrili kako su meteoriti iz svemira na Zemlju doneli blokove za izgradnju DNK, a time i za život kakav danas postoji na našoj planeti. Prvi put imamo tri različita dokaza koji nam govore kako su blokovi za izgradnju DNK potekli iz svemira - izjavio je doktor Majkl Kalahan, čiji je tim u meteoritima pronašao guanin i adenin, ksantin i hipoksantin.

Adenin i guanin spajaju lestve DNK, pa su ključni za stvaranje tih molekula. Takođe su pronađeni i molekuli purina i 2.6-diaminopurina i 6.8-diamonipurina, koji gotovo nikada ne nastaju prirodnim procesima.

Drugi dokaz su pronašli analizom leda u okolini lokacije gde su pronašli meteorite, kada je u okolnom ledu pronađena znatno manja količina nukleobaza nego u meteoritima.

Treći dokaz je stvaranje nukleobaza u laboratorijskim uslovima, što dovodi do činjenice kako je proces nastanka ovih građevnih blokova života moguć čak i ukoliko tog života zapravo nema.

  • LimanacNS

    11.11.2011 12:04
    Dabome
    Znači da nam je pala s neba?
  • Osmi Sekretar SKOJa

    10.11.2011 18:52
    Radio Sabac u svemiru
    I pozdravljam uzu i siru rodbinu sa Marsa-Rodjak sa zemlje P.S. Navratite za vikend pecemo curku i prase
  • ns

    10.11.2011 11:34
    Eto, Tom Kruz i sajentolozi su bili u pravu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti