Italijanski bar služi "kamatne koktele"

Jedan italijanski bar počeo je danas da služi "kamatne koktele", čija će cena svake večeri rasti ili padati u zavisnosti od tradicionalno nepouzdane razlike između kamatnih stopa na italijanske i nemačke obveznice.
Jedan italijanski bar počeo je danas da služi "kamatne koktele", čija će cena svake večeri rasti ili padati u zavisnosti od tradicionalno nepouzdane razlike između kamatnih stopa na italijanske i nemačke obveznice.

"Odlučili smo da temu italijanskih noćnih mora pretočimo u prijatne večeri", naveo je 29-godišnji veb dizajner Simone Liore koji je tu ideju primenio u svom lokalu u gradiću Kuornje na severu Italije.

Koktel je sastavljen isključivo od pića iz zemalja evrozone: nemačkog piva, italijanskog belog vina "proseko" i francuskog likera od crnih ribizli "kasis" i služi se u čašama za "martini"

Sav profit od pića ide u dobrotvorne svrhe.

Fiksna cena koktela iznosi 2,5 evra, ali se ona menja u zavisnosti od razlike između prinosa na obveznice nakon zatvaranja berzi. Ukoliko je razlika 500 poena, cena raste za 0,5 evra, ukoliko je 400 poena, koktel će poskupiti za 0,40 evra, itd.

Razlika između kamatnih stopa na italijanske i nemačke desetogodišnje obveznice, koje se uzimaju kao reper, dostigla je prošlih nedelja rekordne nivoe, a reč "razlika" postala je predmet šala među Italijanima koji uglavnom nisu upoznati sa tematikom finansijskih tržišta.

  • Osmi sekretar SKOJa

    03.12.2011 11:19
    Casa zuci
    U casu sipati osnovno zaduzenje dodati kamate i preliti sa obecanjima.
    -P.S.Koktel brzo hvata i ostavlja DUGO-ROCNE posledice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti