Niste "jutarnja osoba"?

Grupa britanskih naučnika otkrila je gen koji utiče na buđenje u kasnijim prepodnevnim časovima, nakon što je ispitala navike vezane za spavanje više od 10.000 Evropljana.
Grupa britanskih naučnika otkrila je gen koji utiče na buđenje u kasnijim prepodnevnim časovima, nakon što je ispitala navike vezane za spavanje više od 10.000 Evropljana.



Istraživanje je pokazalo da nosioci gena ABCC9, koji utiče na nivo energije ćelija u organizmu, imaju potrebu da spavaju 30 minuta duže od onih koji ga nemaju.

Naučnici su sproveli isto istraživanje na vinskim mušicama koje, takođe, mogu da imaju taj gen.

Oni su primetili da mušice koje nemaju gen ABCC9 spavaju u proseku tri sata manje od onih koje ga imaju.

  • @Uncut

    06.12.2011 21:28
    španske
  • Uncut

    06.12.2011 18:45
    Musica ?
    Cekaj, jel su to vinske musice...ili ove obicne ? :)
  • Vladan

    06.12.2011 14:43
    Izgleda da ja imam taj gen...zzzzzz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva