Majmunima daju kuvano vino da se ugreju i ne prehlade

Majmuni u zoološkom vrtu u Karagandi, u centralnom delu Kazahstana gde vlada talas hladnoće, svakog dana piju toplo vino da se zagreju i izgleda da uživaju u tome, izjavila je Svetlana Pilijuk, zvaničnica zoo vrta.
Majmuni u zoološkom vrtu u Karagandi, u centralnom delu Kazahstana gde vlada talas hladnoće, svakog dana piju toplo vino da se zagreju i izgleda da uživaju u tome, izjavila je Svetlana Pilijuk, zvaničnica zoo vrta.

"U našem zoološkom vrtu dajemo vino majmunima, jer ih to zimi štiti od virusnih infekcija respiratornog sistema", izjavila je Pilijukova."Oni sa zadovoljstvom piju alkoholna pića, čak se može reći da vole alkohol", dodala je ona, napominjući da se alkohol ne daje ženkama koje čekaju prinovu niti mladuncima.

Ona je precizirala da zoo vrt daje majmunima vrlo zaslađeno vino. "Pripremamo napitak tako što flašu crvenog vina "kagor" pomešamo sa komadićima voća, meda, limuna i šećerom", pojasnila je Pilijukova, ali nije precizirala koju količinu dobija svaki majmun.

U Kragandu je trenutno minus 33 stepena.

  • dusan

    04.02.2012 17:13
    komentar 8. sek. skoja
    Druze sekretaru,
    svaka rec ti je na mestu.
  • Osmi sekretar SKOJA

    04.02.2012 15:20
    Planeta majmuna
    Cekamo da nasi majmuni slicno ponude ljudima
  • 03.02.2012 16:33
    :)
    preslatko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.