Ceo španski gradić dobio na lutriji, sem jednog čoveka

U španskom gradiću Sodesto, svi stanovnici, izuzev jednog čoveka, osvojili su i podelili božićni džek-pot u iznosu od 950 miliona dolara. Svaki stanovnik dobio je otprilike 130.000 dolara, sem jednog koji je odbio da učestvuje u lutriji.
U španskom gradiću Sodesto, svi stanovnici, izuzev jednog čoveka, osvojili su i podelili božićni džek-pot u iznosu od 950 miliona dolara. Svaki stanovnik dobio je otprilike 130.000 dolara, sem jednog koji je odbio da učestvuje u lutriji.

Božićna lutrija koju je osvojio ceo gradić zove se El Gordo i španska je tradicija već 200 godina. Karta za učešće u lutriji koštala je oko 26 dolara, a Kostis Mitsotakis odbio je da učestvuje i jedini je ostao bez dobitka.

Mitsotakis sada kaže da je veoma tužan što i on nije učestvovao u lutriji. Međutim, sreća se i njemu nasmešila jer je komšija, sada pun para, od njega kupio zemlju koju je ovaj dugo pokušavao da proda.

Grad Sodesto ima oko 250 stanovnika i uglavnom su svi farmeri. Nezaposlenost je visoka i većina mladih ljudi napušta ovo malo mesto. Imajući u vidu da neke porodice imaju više članova, to znači da su neke od njih milionerske porodice.

  • BolekNS

    07.02.2012 09:35
    Pojašnjenje
    U pitanju je loš prevod teksta. Naime, tih 950 miliona nije završilo samo u tom selu već kojekude. U tom selu su tikete kupovali masovno pa su pojedine porodice imale po nekoliko tiketa. Svaki tiket je bio "težak" $130000 tako da su neke familie dobile i preko pola miliona (za 4 tiketa npr.). Grka su prevideli tako da mu tiketi nisu bili ni ponuđeni. A evo i jednog od linkova: http://www.nytimes.com/2012/02/01/world/europe/tiny-village-of-sodeto-wins-big-in-spains-lottery.html?_r=1&hp
  • 07.02.2012 07:47
    ma daj....
    ili imaju oko 7300 stanovnika, ili je svaki dobio vise od 3mil dolara ili je ovo trla baba lan.....
  • đuro

    06.02.2012 21:47
    čudna računica
    950 miliona podeljeno na 250 stanovnika 130 hiljada? Ajd nek bude

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.