Posle 17 godina uhapšen zbog ubistva pande

Jedan Kinez, koji je pre 17 godina pomagao u dranju kože sa ubijenog pande, sada je zbog toga uhapšen, piše list Čajna biznis njuz.
Jedan Kinez, koji je pre 17 godina pomagao u dranju kože sa ubijenog pande, sada je zbog toga uhapšen, piše list Čajna biznis njuz.


Džang Čengva iz provincije Sanhši na severu Kine, inače šurak jednog od osuđenih za ubistvo pande, nestao je nakon što je saznao za hapšenje svojih saučesnika u martu 1995. godine.

Panda je životinjska vrsta koja je u Kini zaštićena zakonom. Glavni osumnjičeni za ubistvo pande, počinjeno u februaru 1995. dobio je uslovnu smrtnu kaznu, koja se pretvara u kaznu doživotnog zatvora, dok su He Ženg-Čiang i Juan Đinguan osuđeni na po osam godina zatvora.

Učesnici u krivolovu hteli su da uzmu veliki novac od krzna pande, pošto se ono na ilegalnom tržištu plaća i do 46.000 dolara.
  • Sonja

    13.02.2012 09:03
    Ubiti pandu? Pa to ima samo u Srbiji. Neka poslednji ugasi svetlo...
  • AF

    11.02.2012 19:07
    @
    Uslovna smrtna, wtf? Jel ga to usmrte dok je na slobodi? :P
  • 11.02.2012 18:13
    Tako se radi.
    Trebalo bi po ulicama hapsiti i privoditi sve koji nose bunde od zaštićenih vrsta(pogotovo)i ispitati njihovo poreklo. Samo umovi zaostali u razvoju, u 21 veku nose na sebi mrtve životinje i još se ponose time.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.