Muškarci koji rade kućne poslove su srećniji

Želite da učinite čoveka srećnim? Dajte mu metlu.
Želite da učinite čoveka srećnim? Dajte mu metlu.

Naučnici sa Kembridž Univerziteta su analizirali muškarce iz sedam evropskih zemalja i utvrdili da ljudi koji rade poslove po kući su srećniji od onih koji to ne čine.

Muškarci koji se bave poslovima u kući i oko nje imaju bolju ravnotežu između svog profesionalnog i ličnog života, bolje samopouzdanje i veću svest o sebi. Istraživači su očekivali da otkriju da su žene te koje su srećnije kada njihovi supružnici urade neke poslove, ali to nije bio slučaj. Njihova sreća se nije povećala ili smanjila na osnovu količine pomoći koja im je pružena u domaćinstvu.

Istraživanje dalje kaže da veza između osećanja zadovoljstva kod muškaraca i čišćenja se pripisuje činjenici da oni radije odrade kućne poslove, nego što su voljni da slušaju o njima. Prevedeno, vaš zakeranje je najgora stvar ikada. Za njega je čišćenje kuhinjskog poda, samo da vas ne sluša kako mu to natrljavate na nos, podstrek njegovom raspoloženju.

  • 01.07.2012 08:42
    moj muž se slaže!
  • 01.07.2012 07:51
    Dajte mu da pere sudove-brzo će kupiti mašinu za pranje sudova.
    Dajte mu metlu-brzo će kupiti najnoviji model robot-usisivača.
    Tako će uspostaviti ravnotežu.
    Mašine ne zvocaju.
    I biće raspoložen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti