Američke vlasti: Sirene ne postoje

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe.

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe.

Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Američka okeanska služba, jedna od naučnih agencija američke vlade, izdala je neobično saopštenje nakon TV emisije posvećene ovim bajkovitim stvorenjima za koju su mnogi gledaoci poverovali da je reč o dokumentarcu. "Dokazi o morskim humanoidima nikada nisu pronađeni", ističe se u saopštenju koje je postavljeno na sajtu agencije.

Slike i priče o sirenama pojavljuju se kroz istoriju u mitologiji i umetnosti naroda širom sveta, od Homerove "Odiseje" do usmenih legendi australijskih Aboridžina, objašnjava Američka okeanska služba. Predstavnica agencije Kerol Kevena objasnila je za Bi-Bi-Si da su u pisanju saopštenja korišćeni postojeći pisani izvori, s obzirom da okeanska služba nema nikakav "naučni program o sirenama".

Ona je navela da su najmanje dve osobe pisale agenciji tražeći više informacija o mitskim stvorenjima nakon što je u maju emitovana emisija "Sirene: pronađeno telo" na kanalu "Animal planet" koji uglavnom prikazuje dokumentarne filmove o životinjama. Premda čista fikcija, emisija je zbog načina na koji je snimljena i prezentovana dovela deo gledalaca u zabludu da se radi i edukativnom programu, saopštila je TV mreža Diskaveri kojoj pripada kanal "Animal planet".

  • 05.07.2012 19:08
    Ništa oni više ne drže ni u čemu.
  • ivanje

    04.07.2012 12:46
    oni glupi a drze svet na kvacilu, a mi pametni nemamo leba da jedemo!!!
  • Boki

    04.07.2012 08:42
    Glupi amerikanci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.