Četiri najveće greške prilikom razgovora za posao

Razgovori za posao su uvek vrlo stresni, a mi vam otkrivamo četiri najveće greške koje se neće svideti poslodavcu.
Razgovori za posao su uvek vrlo stresni, a mi vam otkrivamo četiri najveće greške koje se neće svideti poslodavcu.

Kako bi briljirali potrebno je rešiti se potencijalnih prepreka koje vas mogu prikazati u lošem svetlu. Predstavljamo vam četiri najveće greške zbog kojih vas većina poslodavaca neće poželeti u svom timu.

1. Trema

Trema i napetost u situaciji kao što je razgovor za posao mogu učiniti svašta. Kako biste izbegli spetljane odgovore ili one koji bi vas mogli koštati posla iskoristite prijatelje i iuvežbajte komunikaciju i odgovore na osnovna pitanja o sebi i svojim sposobnostima.

2. Zanimanje isključivo za sopstveni interes

Najgore što možete učiniti na razgovoru za posao je da ispitujete predstavnika firme o svim beneficijama koje bi vam pripale u slučaju da dobijete posao. Pitanja o visini plate, slobodnim danima ili korišćenju službenog automobila za početak prećutite da ne biste ostavili loš utisak.

3. Neprikladna odeća

Psiholozi ističu kako je prvi utisak na razgovoru za posao možda i najvažniji, a odeća u kojoj se pojavite na vratima kancelarije itekako govori o vama. Izbegavajte dekolte, sportsku ili izazovnu odeću jer ona može poslati potpuno pogrešnu sliku o vama.

4. Neistine u biografiji

I najsitnija laž se može proveriti jednim telefonskim pozivom ili pravim podpitanjem. Ne rizikujte da vas označe kao prevaranta već umesto za smišljanje laži vreme iskoristite za vežbanje svog nastupa kako bi najbolje prezentovali sve svoje kvalitete.

  • Akura

    04.09.2012 07:35
    TRŽIŠTE
    Tržište jeftine radne snage će uvek postojati jer je jeftina radna snaga nekvalifikovana! Uzmite ljudi obrazujte se, edukujte se, specijalizujte se i radite. Ili bar ćutite i pokrite se ušima ako ste "sveže zaposleni" preko veze, ili ako propagirate članstvo u stranci zarad interesa. puu!
  • 04.09.2012 07:04
    @Akura
    Šta to znači "ko hoće da radi"? U zemlji sa preko milion nezaposlenih, gde se stvrorilo tržište jeftine radne snage, ta fraza treba da znači ko hoće da radi više od 8h dnevno, vikendom, pod stresom i pretnjama, bez elementarnih uslova i poštovanja zakona o radu, bez godišnjeg odmora, da ugrožava svoje zdravlje i da trpe njegova deca, sve za 150-200€ da bi nekako prehranio porodicu bez normalnih uslova za život. Poslodavce niko ne primorava da poštuje prava radnika i ispunjavaju svoje obaveze, ako se radniku ne svidja neka ide, uvek ima "ko hoće da radi" i da se ponižava za male pare, pun je biro nezaposlenih lako zamenjivih radnika.
  • Akura

    03.09.2012 13:51
    ko je blesav?
    Moj komšija kaže blesav i na svadbi nađe šta će raditi. Šalu na stranu, ko hoće da radi može da nadje posao. Ključna reč u tekstu je raditi, razgovor za posao! iznerviram se kad vidim vas bezposličare kako pričate o korupciji, kako vam neko sukraćuje elementarne uslove da sedite negde i primate platu. Puu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.