FOTO: Prelepa umetnička dela koja traju samo nekoliko dana

Jo Heng Tan je bez sumnje jedan od najupornijih umetnika na svetu. Njegova dela od peska voda ispere nakon nekoliko dana, ali njemu to ne smeta da iznova stvara neverovatne skulpture.
Jo Heng Tan je bez sumnje jedan od najupornijih umetnika na svetu. Njegova dela od peska voda ispere nakon nekoliko dana, ali njemu to ne smeta da iznova stvara neverovatne skulpture.

Heng Tan od peska stvara neverovatne pejzaže, hramove, mitske likove pa čak i ogromne katedrale, a za neke mu je potrebno 18 tona peska i više od 24 sata intenzivnog rada.

Ne smeta mu, kaže, što njegovi radovi ne traju zauvek. Heng Tan spektakularne peščane skulpture stvara kako bi drugima pokazao šta je u njegovoj glavi.

"Radim skulpture u različitim veličinama. Najveća koju sam napravio je bila visoka 12 metara, ali su mi draže one apstraktne. Pesak je sjajan materijal za rad jer ga možete prilagoditi svim vašim idejama", kazao je 39-godišnji umetnik.

  • ArkudakiNS

    06.09.2012 07:07
    Predivno!
    Nije li božanstveno?! Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.