Ukradeno 400 predizbornih baštenskih patuljaka

Misterija oko krađe 400 predizbornih baštenskih patuljaka Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u pokrajini Forarlberg rešena je, pošto su kradljivcu uhvaćeni na delu.
Misterija oko krađe 400 predizbornih baštenskih patuljaka Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u pokrajini Forarlberg rešena je, pošto su kradljivcu uhvaćeni na delu.

Nakon nestanka patuljka "Kulmen", koji je sa svojim parolama, SPO okačila na bandere uličnog osvetljenja, na tri metra visine, a od kojih je 400 nestalo u toku samo jedne noći, članovi stranke su inicirali istragu slučaja.

U noći na subotu, u mestu Langen kod Bregenca uhvaćeno je četvoro osumnjičenih za krađu "Kulmena", od kojih je jedan muškarac opštinski odbornik liste bliske Narodnoj partiji (OVP), sa kojom socijaldemokrate vladaju na saveznom nivou, a koja je glavni konkurent na pokrajinskim izborima.

"Dvojica muškarca su presecala kanape kojima je "Kulmen" bio vezan za bandere, potom ih ostavljali na trotoaru, odakle ih je kupio drugi tim kolima", preneli su članovi SPO koji su pratili kradljivce i prijavili ih policiji.

Čuvari reda u Bregencu potvrdili su intervenciju i objasnili da će najverovatnije biti podneta prijava zbog krađe, a da pravnu ocenu ovog dela treba da da državno tužilaštvo, jer je SPO, prilikom početka kampanje, objavljivala da zainteresovani građani mogu kući da nose "Kulmena".

OVP je odbacila tvrdnje SPO da ima veze sa krađom patuljaka, i negira da je među uhapšenima neki član ili funkcioner narodnjaka Forarlberga. Istovremeno OVP zahteva prekid priče o krađi patuljaka, ocenjujući da je to samo izazvalo podsmevanje u međunarodnoj štampi.

Na drugoj strani SPO najavljuje da će nastaviti kampanju sa "Kulmenom", ali ne na dosadašnji način, već će ga lično poklanjati zainteresovanima.

  • 31.08.2014 09:04
    Garfild
    Eto, a mi mislili da su samo nasi politicari "lopovi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.