Google slavi 16. rođendan

Najpoznatiji pretraživač na internetu Google danas je u svom znaku i to povodom 16. rođendana.

Najpoznatiji pretraživač na internetu Google danas je u svom znaku i to povodom 16. rođendana.

Google su osnovali Lari Pejdž i Sergej Brin dok su bili studenti na Univerzitetu Stenford, a prvo je osnovan kao privatna preduzetnička kompanija u septembru 1998. godine.

Prva javna prodaja akcija održana je 19. avgusta 2004. podižući vrednost kompanije sa 1,67 milijardi dolara na 23 milijarde dolara. Kompanija je proširila svoju osnovnu delatnost pretrage i reklamiranja u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata i drugo.

Ova kompanija, sa sedištem u mestu Mauntin Vju u Kaliforniji važi za jedno od mesta u kojem je najprijatnije raditi. Više puta je bilo objavljivano da zaposleni u okviru firme imaju na raspolaganju bazene, teretane, kuhinje... i sve to u modernom i interesantnom dizajnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.