Bujica ju je izbacila i spasila

Samo puka sreća i ogromna snaga vodene bujice spasli su Brankicu Mihajlović smrti u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji.
Samo puka sreća i ogromna snaga vodene bujice spasli su Brankicu Mihajlović smrti u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji.

O njenom neverovatnom izbavljenju i danas se priča u selu Podvrška kod Kladova. Najmanje dva života odnele su razorne bujice kad su se 15. septembra sručile na Tekiju, Boljetin, Grabovicu, Veliku Kamenicu i Podvršku. Brankica Mihajlović iz sela Podvrška samo čudu može da zahvali što nije na ovom spisku.

Potoci Valja mare i Valja mika, "veliki" i "mali" na vlaškom jeziku, koje inače kokoška može da preleti, na dan katastrofe opkolili su vodenim zidom njenu i još dvanaest kuća. "Ušla sam u kupatilo, a kad sam otvorila vrata da izađem, odjedanput je naišla voda. Dovde...", pokazuje grlo Brankica. "Bujica me je bacila nazad u kupatilo. Popela sam se na šolju, da provučem glavu kroz prozorče, i počela da dozivam pomoć", priča ona.

Međutim, huk vode koja je sa sobom valjala stene, debla i automobile nadjačavao je sve. "Vikala sam upomoć, kad me voda odjedanput zaljulja i izbaci kroz prozorče. Kako sam prošla, ne znam, ali ubrzo sam se našla napolju", završava svoju priču Brankica, koja je na krajnje neobičan našla izbegla skoro sigurnu smrt.

  • 05.10.2014 07:50
    Nema smrti bez sudnjega dana.
    Njen sudnji dan još nije došao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.