Šabac: Najveća čirokana na svetu

"Nikada se nisam šišala, tačnije trinaest godina. Ne koristim nikakve preparate i zato mi je kosa toliko zdrava", kaže Katarina Džinović (13) iz Šapca, koja nosi titulu devojke sa najdužom kosom, a uskoro će ući i u Ginisovu knjigu rekorda zbog najveće čirokane na svetu, koju je napravio Nikola Kulezić (26).
"Nikada se nisam šišala, tačnije trinaest godina. Ne koristim nikakve preparate i zato mi je kosa toliko zdrava", kaže Katarina Džinović (13) iz Šapca, koja nosi titulu devojke sa najdužom kosom, a uskoro će ući i u Ginisovu knjigu rekorda zbog najveće čirokane na svetu, koju je napravio Nikola Kulezić (26).

Frizer Nikola Kulezić iz Šapca je želeo da obori Ginisov rekord u najvećoj čirokani na svetu. "Kada sam slučajno saznao za apel da se finansijski pomogne Stefanu Đorđeviću (24) za novo srce, ja sam ubrzao pripreme i u roku od 7 dana je sve bilo spremno za obaranje rekorda. Katarina ima najdužu kosu u Šapcu, pa smo odlučili da ona bude model", kaže Nikola.

Za neobičan poduhvat bilo je potrebno 10 lakova za kosu, jedna tuba gela, a Katarina je morala da leži. "Prvo je ležala, pa bila u sedećem položaju. Zatim smo joj kosu sušili fenom. Frizuru smo pravili dva i po sata, a ona je kosu prala sat i po vremena. Kosu smo merili laserom i običnim metrom, pa smo izmerili metar i 20", kaže ponosno Nikola, i dodaje da je prethodni rekord bio za sedam centimetara manji.

"Mi smo pokrenuli projekat da pravimo najvišu frizuru na svetu i ona bi trebalo da iznosi oko 5 metara visine. Prošle godine sam oborio rekord za najdužu nadograđenu kosu, imala je 820 metara i stala je na 40 metara kvadratnih", kaže Nikola.

Uslovi Ginisa su da model ima celu prirodnu kosu, da se ne radi pomoću šnalica ili improvizovane armature, a te uslove je najbolje zadovoljila Katarina. "Nije teško, mama mi pomaže oko pranja ali je sama češljam. Idem u sedmi razred, u OŠ Nikolaj Velimirović i odličan sam đak. Treba mi oko petnaest minuta da operem kosu, a sušim je oko 45 minuta kaže vlasnica najduže kose u Šapcu. Ona dodaje da joj je posebno drago što će ovu frizuru iskoristiti da pomogne Stefanu iz okoline Lebana koji boluje od kardiomiopatije.

Da bi se što pre prikupila sredstva za neophodnu transplantaciju, Šapčani su na najvišu frizuru zakačili i broj njegovog žiro računa.

  • jatzans

    23.10.2014 20:51
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.