Zabranjeno deci davati ime državnog lidera

U Severnoj Koreji može biti samo jedan Kim Džong Un, pošto je građanima zabranjeno da svojoj deci daju ime njihovog lidera.

U Severnoj Koreji može biti samo jedan Kim Džong Un, pošto je građanima zabranjeno da svojoj deci daju ime njihovog lidera.

Vlasti su, takođe, zabranile korišćenje imena njegovog oca Kim Džong Ila, kao i dede, prvog lidera zemlje Kim Il Sunga, rekao je jedan zvaničnik susedne Južne Koreje.

Kim Džong Il je početkom 2011. naredio građanima koji se isto zovu kao njegov sin da promene ime i naredio vlastima da odbiju da novorođene bebe registruju pod tim imenom. Takva mera verovatno ima za cilj da učvrsti kult ličnosti mladog lidera koji je vlast preuzeo posle smrti svog oca krajem 2011. godine.

Kim Džong Il je na čelo države došao posle smrti Kim Il Sunga 1994. godine.

  • None

    03.12.2014 14:53
    strašno
    Ovaj čovek je psihijatrijski slučaj
  • 03.12.2014 14:32
    ala ce ovaj jednog dana visiti ....
  • 03.12.2014 14:23
    A taman sam mislio sinu da dam ime Aleksandar.Onda ništa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.