Stari dobri lekovi za mamurluk

Žurka ne ide bez pića, a piće obično ne ide bez mamurluka sledećeg dana, pa zato predlažemo da dobro proučite ovu listu mogućih spasilaca od glavobolje i mučnine.
Žurka ne ide bez pića, a piće obično ne ide bez mamurluka sledećeg dana, pa zato predlažemo da dobro proučite ovu listu mogućih spasilaca od glavobolje i mučnine.

1. Voda

Previše alkohola uzrokuje dehidrataciju organizma, pa je zato važno piti puno vode  - i uz piće tokom večeri, ali i narednog dana kada se probudite ošamućeni. Suprotno uvreženom mišljenju, crna kafa vam neće pomoći, jer nadražuje već iritirane nerve.

2. Vežbanje

Verovatno poslednja stvar koja će vam pasti na pamet 1. ujutru, ali u pitanju je jedan od zaista delotvornih lekova protiv mamurluka. Vežbanje će podstaći znojenje, što će pročistiti organizam od nakupljenih toksina, a koliko god vam bilo teško da počnete, posle treninga ćete se svakako bolje osećati. Ipak, ne treba preterivati. Ako vam je stvarno loše, lagana šetnja po svežem vazduhu će takođe pomoći.

3. Brufen

Ublažiće glavobolju u pomoći da se bolje osećate. Popijte ga pre nego što legnete da spavate.

4. Seks

Baš kao i vežbanje, seks je prilično delotvoran način da se oslobodite mamurluka. Osim što ćete se oznojiti i time izbaciti toksine, seksom se oslobađa endorfin, koji izaziva osećaj sreće. Zbog toga ćete manje misliti na mamurluk, a više na to kako vam je baš fino sa partnerom u datom trenutku.

5. Vitamini

Alkohol, osim što izaziva dehidrataciju organizma, uništava sve vitamine u vašem organizmu. Dan posle pijanke jedite voće poput pomorandži i grejpa, kako biste nadoknadili izgubljeno.

6. Biljni čajevi

Biljni čajevi će takođe pomoći da nadoknadite izgubljenu tečnost dan nakon opijanja, a i osvežiće vas iznutra. Najbolji izbor su kamilica i zeleni čaj.

7. So

Sa tečnošću iz vašeg organizma nestaje i so, pa se zato potrudite da je nadoknadite sutradan, hranom po vašem izboru. Pileća supa je prilično dobra ideja.

8. San

Nema previše mudrosti, pokušajte da se što bolje naspavate. Udobno se smesite i prespavajte pola dana ako je potrebno. Jer ipak, san je jedan od najboljih lekova protiv mamurluka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva