U Rusiji izvršitelji zaplenjuju životinje?

U Rusiji mačke, posebno skupih rasa, postaju taoci svojih prezaduženih vlasnika.
U Rusiji mačke, posebno skupih rasa, postaju taoci svojih prezaduženih vlasnika.

U Novosibirsku su nedavno sudski izvršitelji primenili drastičnu meru zaplenivši na licu mesta rasnu kratkodlaku britansku mačku i njena tri mačeta jer u studentskom stanu nisu našli nikakvu drugu vrednu stvar koja bi mogla da podmiri neisplaćen dug od 198 evra, piše francuski list Figaro.

"Pošto je reč o rasnoj mački izuzetne vrednosti, predstavnici zakona su odlučili da je zaplene radi podmirivanja duga njenog vlasnika", navodi ruska agencija Interfaks.

U Sibiru je zabeležen još jedan takav slučaj a reč je o zapleni imovine poslovne žene koja nije izmirila dug penzionom fondu. Izvršetilji su na kraju ipak vratili mačku vlasnici pod uslovom da isplati dug.

U Rusiji su mačke veoma cenjeni kućni ljubimci, a nekada i stvar prestiža.

Prema ruskoj tradiciji, mačka je sinonim budućeg srećnog života u novom stanu pa je poželjno da mačka prva kroči u stan, a ako mačka ode od svog vlasnika, to je loš predznak.

Zbog toga su se ruski sudski izvršitelji dosetili da počnu da primenjuju drastični metod.

  • undead

    02.01.2015 09:48
    Molim Vas
    nemojte nasima davati ideje ovakvim tekstovima :(
  • 02.01.2015 09:23
    svet je zreo za promenu sistema i nestanak civilizacije kakvu poznajemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.