Formirana posebna komisija za kapitalne projekte u okviru EPK2021

Gradonačelnik Miloš Vučević je doneo rešenje o formiranju posebne radne grupe koja će se baviti kapitalnim infrastrukturnim projektima u okviru projekta "Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture".
Formirana posebna komisija za kapitalne projekte u okviru EPK2021
Foto: 021.rs

Radnu grupu će činiti arhitekta "Urbanizma" Darko Polić kao njen predsednik, a članovi će biti pomoćnik gradonačelnika Dejan Mandić i direktor Slobodne carinske zone Živan Kolarski. Rešenjem o formiranju radne grupe propisano je da samo predsednik komisije ima pravo na novčanu naknadu za rad i to će se regulisati posebnim ugovorom sa Upravom za kulturu, kao i da će ovo telo dva puta godišnje gradonačelniku dostavljati izveštaj o radu.

Kako je navedeno u obrazloženju, ova radna grupa je formirana u cilju pružanja stručne pomoći u izradi i realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata planiranih u okviru NS2021 u oblasti kulture, kreativnih industrija, turizma, obnove graditeljskog nasleđa i uređenja javnih prostora.

Zadaci ovog tela su da pruži stručnu pomoć u procesima obnove i izgradnje objekata namenjenih kulturi, obnove graditeljskog nasleđa i uređenja javnih prostora i pomogne u realizaciji Projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" u tri partnerske opštine Sremski Karlovci, Beočin i Irig, kao i da sarađuje sa drugim institucijama koje sprovode projekte od značaja za EPK2021.

  • /

    08.03.2017 12:33
    /
    nesto kao sto je galens restaurirao jednu fasadu, koja inace i nije bila od oronulig pa dobio pravo da srusi banku?
  • darko

    08.03.2017 11:33
    Do sada predvidjeni projekti povodom EPK2021 su obnove fasada na muzejima, pozoristima... To rade i u ostalim granama. Nece se podici kulturna svest ako obnovis fasadu muzeja nego radis na postavkama i edukovanju naroda. Isti slucaj je sa skolama. Obnavljau fasade i uvode uniforme. Na taj nacin ce nam deca biti obrazovanija...!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021