Vučević: Javni dogovor kako će se iskoristiti Kineska četvrt

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je javnost na dogovor u vezi sa budućom namenom Kineske četvrti.
On je poslao apel kako bi se sprečilo da se "kroz različite interpretacije unapred govori šta će se realizovati na toj atraktivnoj lokaciji".
 
Vučević traži da Fondacija "Novi Sad 2021" i Gradska uprava za kulturu "budu svojevrstan most u tom dijalogu sa stručnom, ali i najširom javnošću", kako bi gradonačelnik u septembru, u skladu sa zaključcima istraživanja i javnih rasprava, doneo konačnu odluku kako će Kineska četvrt biti iskorišćena. Tu odluku Vučević će doneti 12. septembra.
 
Jedan od najvažnijih razloga za revitalizaciju Kineske četvrti je realizacija infrastrukturnog projekta pod nazivom Youth Creative Polis, koji je dobio najveće ocene žirija i doneo Novom Sadu titule Evropske prestonice kulture 2021. i Omladinske prestonice Evrope 2019. godine.
 
"Ovo je istorijska šansa za Novi Sad i sada se postavlja pitanje da li smo spremni da se menjamo nabolje i potvrdimo, pre svega sebi, a i Evropi, da vredimo, umemo i možemo da stvaramo nove vrednosti. Upravo s tim u vezi, za ovaj proces je važno da bude demokratičan i participativan, otvoren za svakog dobronamernog Novosađanina, kako bismo izgradili bolju budućnost za generacije koje dolaze i pokazali da su nam one najveća vrednost zbog koje želimo da idemo napred i stvaramo nove mogućnosti", izjavio je Vučević.
 
On je dodao da Kineska četvrt treba da okuplja ljude iz kulture i umetnosti, kreativnih industrija i omladinskog nevladinog sektora. Ideja Grada je bila da se, kako kažu, mladima obezbedi zaposlenje, ali i mogućnost samozapošljavanja.
  • Limanac uz Dunav

    04.08.2017 11:13
    !!!
    Pozdravljam resavanje pitanje Kineske cetvrti.Bilo bi lepo da se neko setio da tu izgradi Muzicku i Baletsku skolu...Dobro za ucenike,nastavnike i gradjane koji zive u blizini.Puno drveca,vazduha za nove mlade umetnike...Tamo gde sada grade,jadni i djaci i profesori bez protoka vazduha a jadni i gradjani na 10 metara vazdusne linije od buduce skole!
    No sada smo tu gde smo i ko je birao mesto-promasio je.
    Zato molimo da mislite na stanare Limana 2,3 pa i 4 jer mi vec imamo strasne probleme sa preglasnom muzikom kao i megafonima kada se odrzava bilo sta na Strandu u vezi sporta.Za vreme EXIT-a sa Stranda se cuje elektronska muzika u cijoj je muzickoj podlozi ujednaceni ritam bublnjeva i basa ceo dan!Udara u stomak!
    Tu su Splavovi,Studentski domovi,tresti na sve strane.A i desavanja u Sr.Kamenici se cuju jer voda nosi zvuk.... Pa nije lako bebama i starima kao i bolesnima da celo leto,noc-dan drze zatvorene stanove da ne bi culi buku!
    Zato molimo u Kineskoj cetvrti odrzavanje koncetata klasicne muzike,dzeza,akusticne itd,a tu je i Limanski park pa MILINA ZA USI I DUSU!
    Stolice na travi i mili zvuci.Nadam se da ce ovo procitati neko ko RAZUME i HOCE da pruzi zadovoljstvo zvuka i muzike na jedan suptilan nacin.HVALA!
  • ana

    05.07.2017 09:24
    neka ostave da vide deca kako izgleda fabrika
  • umentnem

    03.07.2017 16:14
    izmetnem
    Ja sam za da se tamo napravi jedan gradski kulturni zoloski vrt sa stalnom postavkom cirkusa.
    Pa bi tako sredili stambeno pitanje nasoj politickoj eliti i pratecim parazitima . Svake srede bi se bila predstava u cirkusu da pokazu sta su novo naucili uz dobrovojni prilog posmatraca ( ide cuvarima )
    Novi sad bi dobio nesvakidasnji zoloski vrt, turizam bi cvetao a i oni bi se trudili da nauce konacno nesto pametno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021