Sutra spektakl u Dunavskom parku: Filmska projekcija iznad jezerceta

Video projekcija na "vodenom platnu", po prvi put u Srbiji, biće predstavljena Novosađanima i svima onima koji se u utorak 4. jula zateknu u Novom Sadu.

U pitanju je platforma koja ispumpava vodu u vis, praveći tzv. vodeno platno.

Na platnu će se iznad jezera emitovati 3D hologramska projekcija što će dati utisak pravog "bioskopa na vodi".

Ideja organizatora jeste da se u Dunavskom parku spoje moderna umetnost sa prirodom i njenim najznačajnijim elementima - vodom i vazduhom i da se Novosađanima predstavi filmska projekcija na do sada neviđen način.

Izvedba je inače prvi deo projekta Festivala svetlosti - jednog od najznačajnijih projekata Fondacije "Novi Sad 2021" koji je osmišljen sa idejom kombinovanja savremenih tehničko - tehnoloških rešenja, sa umetničkim izrazom. Cilj je da se do 2021. godine podignu ljudski i tehnološki kapaciteti kako bi se realizovao glavni deo projekta kreiranjem virtuelnog mosta "Franc Jozef" na Dunavu koji je srušen tokom Drugog svetskog rata.

"Vodeni hologram" u Dunavskom parku u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 i Exit festivala počinje u tačno u 21.21h.

  • Bleki Nis

    05.07.2017 00:07
    Video
    Evo videa od juce: https://www.youtube.com/watch?v=wy3ADe5b4Wo&feature=youtu.be
    Ko nije mogao da dodje moze da pogleda kako je to bilo u Dunavkom parku.
  • Mason

    04.07.2017 18:54
    Za Ružicu
    Era vodolije je doba vazduha ali manipulisanjem preko društvenih mreža, upravljanjem čovekom ali nije to pozitivno upravljanje nego zloupotreba Vas mene ili ostalih.Plastičan primer;Vas poslodavac čita Vas profil i plaši Vas sa svim onim stvarima koje ste objavili na fb.Ili čitate na internetu nešto misleći da je to tačan odgovor i usvajati mišljenje, a ono sugestija i navođenje na nešto što Vas zloupotrebljavaju zarad nečega bahatog itd.
  • Openminded

    04.07.2017 13:08
    Za Masona
    Ne paranoisi, molim te. Ili, bar nemoj to javno da radis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021