Komad "Striptiz" večeras zatvara Prvi festival savremenog plesa Tanz Platz

Prvi festival savremenog plesa "Tanz Platz" otvoren je juče u Fabrici, a ovogodišnje izdanje manifestacije zatvoriće večeras komad "Striptiz", koreografa i plesača iz Španije Perea Faure.
Komad "Striptiz" večeras zatvara Prvi festival savremenog plesa Tanz Platz
Foto: 021
Uz duge aplauze i bis, Novosađani su sa radošću prihvatili novi festival, te se veliki broj posetilaca očekuje i na večerašnjem programu. Festival je otvoren uz reči podrške direktora Fondacije “Novi Sad 2021” Nemanje Milenković, nakon čega je usledio pravi spektakl. Prvo izdanje festivala Tanz Platz obeležili su nastupi višestruko nagrađivane mlade plesačice i koreografkinje Une Doerti, sa komadom “Lov na nadu” koji je po selekciji mreže "Aerowaves" najbolji plesni komad u Evropi za 2017. godinu. 
 
Takođe, sa regionalne scene iz Hrvatske predstavila se plesačica Petra Hrašćanec sa komadom "Anatomija mačke" koji je nastao u saradnji sa koreografkinjom Stanislavom Zec. 
 
Tanz Platz je nova manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme “Aerowaves” čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću. Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu.
 
Projekat Evropske prestonice kulture otvara nove mogućnosti podsticanja kulturne saradnje na novosadskoj  kulturnoj sceni, stoga  predstavnici Fondacije Novi Sad 2021 svakodnevno rade na izgradnji novih kulturnih mostova između aktera u kulturi i novosadske publike kao i podsticanju internacionalizacije kulturne scene, a pogotovo kroz festivale koji pružaju šansu mladim umetnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021