Tužilaštvo naredilo istragu protiv Bojana Pajtića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je da se pokrene istraga protiv predsednika vojvođanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića i trojice policajaca zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti vlasnika novosadske agencije "Gvozden" Uglješe Grgura.
Tužilaštvo je istragu protiv Pajtića i policajaca Željka Trajkovića, Nenada Armuša i Branislava Eremića, naredilo po prijavi Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen "po Pajtićevom nalogu", a da su mu trojica policajaca "pretila danima pre hapšenja".
 
Grgur je bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem. Nakon šest godina suđenja pred Specijalnim sudom, oslobođeni su svih optužbi, nakon čega je Grgur tužio državu zbog nezakonitog pritvora u kojem je proveo gotovo godinu dana i materijalne štete, uz odštetni zahtev od preko 100 miliona dinara.
 
Taj postupak traje godinu dana, a on je u međuvremenu podneo prijavu protiv Pajtića i trojice policajaca, koju je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo, ali je Više javno tužilaštvo usvojilo njegov prigovor na odbacivanje prijave.
 
- Iza svega stojim imenom i ne postoji nikakva politička pozadina ovog što radim već samo hoću da dokažem da sam pre sedam godina bio uhapšen kao žrtva tadašnjeg političkog sukoba Bojana Pajtića i Gorana Kneževića i da su mi zbog toga uništili sve poslove koje sam imao - rekao je Uglješa Grgur za Dnevnik.
 
Prema njegovim rečima, neposredno pre hapšenja i Goran Knežević je dobijao pretnje koje su stizale u njegov kabinet gradonačelnika Zrenjanina.
 
Autor: Dnevnik

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika