Petarda teško povredila devojčicu u Veterniku

Jedanaestogodišnja devojčica D.S. iz Veternika povređena je na Badnje veče, kada ju je u desno oko pogodio kamen rikošetiran od petarde koju su bacili nepoznati mladići.
U sredu uveče oko 18 časova u Ulici kralja Petra I u Veterniku, nepoznata osoba bacila je petardu, a usled detonacije došlo je do rikošeta kamenčića, koji su devojčicu pogodili u desno oko. Mladići su nakon ovog incidenta pobegli.
 
Učenica petog razreda je te večeri otišla do prodavnice koja se nalazi u blizini njene kuće. "Kada se vraćala, bukvalno ispred kapije njene kuće nešto ju je pogodilo u oko. Ni ona nije bila svesna šta joj se događa. Međutim, grupa starijih mladića u tom momentu je bacala petarde. Inače ona prezire petarde i pirotehniku", kaže sagovornik Kurira.
 
Devojčica je prebačena u Dečiju bolnicu, gde je i zadržana. "Devojčica je zadobila teške povrede u vidu kontuzije oka i oštećenja dužice", rečeno je iz bolnice.
 
Njeno stanje se prati, a s obzirom na to da joj je oko puno krvi, za sada se ne može reći da li je i koliko izgubila vid i da li će biti potrebna operacija.
 
Još jedna nesreća - dečaku amputiran prst
 
Dvanaestogodišnji J. R. iz Blaca zadobio je teške telesne povrede šake dok je na Badnje veče bacao petarde. "U niškom Kliničkom centru amputiran mu je prst. Još jedan prst je u teškom stanju i lekari nisu optimisti", rekao je izvor lista.
 
Udruženje " Dva minuta tišine" iz Novog Sada do sada je održalo četiri protesta "Stop petardama". Oni će ukazivanje na opasnost i borbu protiv petardi nastaviti svojim okupljanjima do 15. januara.
 
Autor: Kurir

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika