Englez iz osvete zapalio taksi u Petrovaradinu

Novosadska policija privela je juče Duna K.K. (33), engleskog državljanina, indijskog porekla, zbog paljenja "forda" na parkingu u Petrovaradinu.
Požar je podmetnut u noći između utorka i srede, oko 3:50 sati, a tom prilikom izgorela su dva automobila, dok je treći oštećen.
 
Osumnjičeni je, navodno, ugovorio vožnju do Beograda, dao novac unapred, a taksista se nije pojavio na dogovorenom mestu. Englez je potom našao auto, razbio staklo, zapalio ga i uzeo telefon iz njega. 
 
Požar se proširio sa parkiranog "forda" na "škodu feliciju", a oštećen je i treći automobil u nizu, "fijat punto". 
 
Osumnjičen je za izazivanje opšte opasnosti i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.
 
Podsećamo, noć ranije u Novom Sadu je izgoreo džip "hjundai" u vlasništvu bivše supruge poznatog novosadskog biznismena, u koji je nepoznati napadač u ponedeljak, nešto nakon ponoći, na parkingu u Ulici Ilije Ognjanovića ubacio Molotovljev koktel i zatim pobegao.
 
Godišnje izgori pedesetak automobila
 
Paljenje automobila jedno je od najčešćih krivičnih dela ne samo u Novom Sadu, već u celoj Srbiji. Prema statistici, u Novom Sadu svake godine u podmednutim požarima izgori pedesetak automobila, a najviše brine prilično slab procenat rasvetljenih slučajeva.
 
Kada se pogleda u arhivu, vidi se da su najviše paljeni automobili biznismena i investitora, zatim su na udaru advokati i osobe iz kriminalnog miljea, ali je pomalo iznenađujuće da su česti slučajevi paljenja vozila ljudi iz sporta, i to kako funkcionera, tako i samih sportista. Žrtve su u nekim slučajevima bile ličnosti sa estrade, ređe političari i predstavnici javnih preduzeća.
 
Iz policijskih istraga tih slučajeva proizlazi da su zapaljeni automobili najčešće upozorenje vlasniku, ili organizaciji koju zastupa, a da je motiv takvih "akcija" uglavnom podsećanje na neku vrstu duga ili usluge koji treba da se vrate. Međutim, veliki procenat paljevina posledica je ličnih sukoba, u nekim slučajevima i bivših partnera u poslu, ali i u braku ili emotivnoj vezi, i tada je osnovni motiv da se napravi šteta.
 
Policiji posao rasvetljavanja otežava delom sama vatra, koja uglavnom uništi sve eventualne tragove, a osim toga, i žrtve najčešće neće da govore o mogućim počiniocima, čak i kada sumnjaju na nekog, upravo plašeći se "poruke" koja im je poslata. 
 
Autor: 021, Dnevnik
  • Nemo

    24.03.2016 08:45
    Opa, izmišljena nova reč koja će da još malo iskvari srpski jezik: Paljenje automobila je jedno od NAJKONSTANTNIJIH krivičnih dela.
    Molio bih autora teksta da mi objasni ovu reč. Baš me zanima gde ju je pronašao.
  • taksista

    18.03.2016 06:53
    odgovor
    Dr Marks Bez Engelsa ....vozilo koje je zapaljeno ne pripada taksisti koji je prevario engleza vec komsiji koji to vozilo nije pomerao od 17h prethodnog dana. Za tim taksistom se jos traga,a taksista kome je zapaljen auto je zrtva osvete drogiranog engleza koji je u tom pozaru ostao bez ijednog dokumenta i novca koji s mukom zaradjuje da prehrani svoju porodicu. Unapred si i ti i mnogi drugi osuli salvu uvreda na racun taksiste kome je izgoreo auto a da ne znate cinjenice. Kako se niste setili da mu ponudite pomoc????jer sada nema kako da izdrzava porodicu. Postupak taksiste koji je prevario engleza je za svaku osudu i policija mu je na tragu i saznacete u ovih par dana ko je to.A ovom jadnom coveku ako vec necete da pomognete nemojte mu ni otezavati njegovu vec tesku situaciju
  • Sasa

    17.03.2016 12:10
    Klasican teroristicki napad
    Ajmo srpsko pravosudje, ovo je teroristicki napad u Novom Sadu od strane britanskog ekstremiste! Isti je sablon kao kod terorista, naljute se i dignu nesto u vazduh kako bi dokazali neku poentu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika