Ubica uhapšen u Beočinu danas izručen Australiji

Australijski državljanin Bogdan Ćuić (28), koji je 2015. uhapšen u Beočinu, danas je izručen Australiji zbog mafijaškog ubistva iz 2012. u toj zemlji.
Njega su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" iz ruku srpske policije preuzeli inspektori iz Kvinslenda. Australijska štampa piše da se očekuje da će član ozloglašene motobande "Bandidosi" koji je učestovao u ubistvu Džeka Lija (22) u brizbejnskom šoping centru sada konačno odgovarati pred sudom nakon višegodišnjeg skrivanja po zemljama Balkana.
 
Podsetimo, Ćuića su novosadski kriminalistički inspektori uhapsili u Beočinu uz pomoć Žandarmerije ispred bankomata dok je podizao novac. Od tada je bio smešten u Okružnom zatvoru na Klisi, a proteklih godinu dana su srpski i australijski pravosudni organi radili na izručenju.
 
Kako se saznalo nakon hapšenja, Ćuić se proteklih godina krio u Vojvodini na salašu koji je nasledio, jer Srbija nema sporazum o ekstradiciji sa Australijom. On je bio jedna od najtraženijih osoba u Australiji zbog ubistva.
 
Li je ubijen hicem u glavu, nakon što je navodno pošao da se sretne s čovekom iz automobila BMW srebrne boje. Navodno je planirao da kupi kokain u vrednosti od 17.000 dolara. Auto je kasnije nađen napušten, a policija tvrdi da ga je mesecima pre toga vozio Ćuić.
 
Australijska policija je utvrdila da je Ćuić dan posle ubistva pobegao na Tajland. Proveo je nedelju dana u tamošnjem sastajalištu bajkera "Bandidosa", a zatim odleteo u Srbiju. Australijski mediji navode da je Ćuić živeo u Forest Lejku, na jugozapadu Brizbejna, sa dedom Milanom, predsednikom lokalnog četničkog udruženja. Pošto je pobegao, deda je prodao kuću i sa ženom se vratio u Srbiju.
  • Preambula

    13.05.2016 21:43
    Sto bi rekli "navijaci"-Pravda za Bogdana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika