Odloženo suđenje građevinskom inspektoru zbog "Kontrasta"

Nastavak suđenja Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru optuženom za zloupotrebu službenog položaja u slučaju "Kontrast", odložen je za 28. jun.
Razlog za jučerašnje neodržavanje glavnog pretresa je bolest sudije, pišu Novosti.
 
Optuženi inspektor je na početku suđenja izjavio da nije kriv. On je potvrdio da je 14. aprila 2010. godine bio u kontroli "Kontrasta", ali u združenoj akciji sa drugim inspekcijama i MUP. Njegov zadatak je tada bio da utvrdi da li lokal ima upotrebnu dozvolu, da li je uknjižen i da li se namenski koristi.
 
Kontrola pre šest godina u "Kontrastu", u kojem je u požaru 1. aprila 2012. poginulo šestoro mladih, po rečima građevinskog inspektora, rađena je po hitnom postupku, jer je tada u akciji trebalo pregledati mnogo objekata.
 
Optužnica ga tereti da je pribavio korist vlasniku objekta i zakupcu, dopuštajući im da posle inspekcijskog nadzora nastave rad, iako za to nisu bili ispunjeni uslovi.
  • Mile

    14.05.2016 14:58
    Selakoviću, podnesi ostavku, idi u 3pm ili uradi nešto, ali ovako više ne ide. Totalno rasulo. Ja znam da si bio nesposoban da položiš pravosudni ispit, ali ne znam kako ti je palo na pamet da prihvatiš mesto ministra pravde?
  • :/

    14.05.2016 12:24
    -
    Sudstvo nam je u totalnom rasulu.
    Dodjem ti ja na sudjenje u jednom momentu. Bio pozvan za 9h ujutru, pojavi se tuzeni, svi advokati, vestaci i sta ti ja znam. Oko 9.05h izadje zena iz sudnice i kaze: "Sudija nece doci, ne oseca se dobro.". Naravno, sledece rociste tek za 3-6 meseci, ako se i tada pojavi. Inace, postupak traje vec 3 i po godine, a u pitanju je postupak naplate stete nastale u saobracajnom udesu... Znaci, glupost najobicnija. Ja sam do sada potrosio vec 80.000 dinara na vestake, papire, nacrte iz policije, zapisnike i razna s****, a naplaticu se 2020. Naravno, kamate nema, a ja duzan i Bogu i narodu da sve to platim. **be se njima za sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika