Novosadski advokat novac klijenata slao na privatni račun

Novosadska policija podneće krivičnu prijavu protiv D.M, pripravnika jedne novosadske advokatske kancelarije, jer je novac klijenata namenjen bankama preusmerio na privatni račun.

U policiji je "Blicu" potvrđeno da će pripravnik biti krivično gonjen, dok u kancelariji za koju je radio kažu da je D.M. dok je zastupao banke njihovim dužnicima umesto računa banke na koji je trebalo da uplaćuju svoje obaveze, dao račun svoje prijateljice.

"Kancelarija je sprovela internu reviziju u toku koje je otrkiven slučaj, a onda je sve urađeno prošlog petka u saradnji sa policijom i brzo je sve rešeno", kažu u kancelariji za ovaj list.

Jedna od oštećenih klijentkinja banaka kaže da je za slučaj saznala tek kada su je kontaktirali izvršitelji da joj kažu da banci od nje ne ležu mesečne uplate. Kako kaže, mesecima je njen novac završavao na računu advokata, umesto banke.

Još nije poznato koliko ljudi je prevareno na ovaj način, jer se čeka podnošenje krivične prijave za delo pronevere u redovnom postupku.

Podsetimo, protiv 43-godišnje advokatice iz Novog Sada policija je podnela više krivičnih prijava zbog sumnje da je prevarila klijente. Više o ovom slučaju možete pročitati OVDE.

  • MILANA

    08.06.2016 21:14
    Pomažem Vam
    Obratite se gradonačelniku da grad kao osnivač ZABRANI angažovanje advokata za sastav ovih predloga za izvršenje, jer su to TIPSKI OBRASCI (copy paste.)Informatika ima zaposlene pravnike koje ih mogu sastavljati i zastupati Informatiku.Na taj način ubuduće gradjani ne bi imali taj trošak od 6.000,00din.
  • Milana

    08.06.2016 20:23
    Pomozite ako znate
    Prošle godine imala sam nesreću da doživim izvršenje duga Informatike od 3200 dinara, ali sa izvršiteljem S.Ć. koji je sada suspendovan i o kojem je pisano!
    Uglavnom, na taj dug je "nakarikano" još 19.120 na ime troškova, koje sam platila!
    U tim troškovima je bilo i 6.000 din. Informatici na ime sastava tužbe "za advokata"???
    Kako je naknadno konstatovano od strane DRI, taj trošak je protivzakonit!!!
    Ima li neko iskustva šta i kako raditi da nmi se vrate opljačkane pare?
  • Stara garda

    08.06.2016 18:41
    panonius
    Ne sekiraj se.Sada je " sve rešeno".Počinilac u vidu pripravnika je razotkriven. Niko više nije odgovoran .Sve ti lepo u članku piše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika