Šest godina zatvora Goranu Suvari uhapšenom u Novom Sadu

Goran Suvara zvani Drot, koji je uhapšen 7. aprila u Novom Sadu, osuđen je juče u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora, zbog pet razbojničkih krađa.

Tužilaštvo tereti Suvaru da je zajedno sa više osoba tokom 1993. i 1994. godine počio pet razbojništava u kojima su, od pet meštana Mladeškovaca i Đuličana kod Glamoča, preteći oružjem oteli 5.700 tadašnjih nemačkih maraka.

Prema optužnici Suvara je krađe počinio zajeno sa bratom Duškom zvanim Hans, te Milenkom i Duškom Krndijom, Radovanom Tolimorom, Milenkom Kozomarom, Perom Petrovićem, Dragoljubom Radoševićem, Ratkom Simidžijom i Sekulom Babičem. Oni su od 22. avgusta 1993. do januara 1994. Godine, po prethodnom dogovoru preteći oružjem opljačkali najmanje šest porodica, na području pomenute opštine.

U ovom slučaju ranije su osuđeni Goranov brat Druše, te Radošević, Petrović i Babić, dok su Duško i Milenko Krndija i Tolimir nedostupni pravosuđu. Miodrag Kozomara i Simidžija su preminuli.

Suvari se sudilo po starom zakonu o krivičnom postupku, a on je bio u centru afere "Snimak", u kojoj je Mile Radišić govorio o korupciji u Republici Srpskoj.

Suvara je u aprilu uhapšen u Novom Sadu po međunarodnoj i centralnoj poternici koju je 14. maja prošle godine za njim raspisao Okružni sud u Banjaluci, a početkom juna izručen je u BiH.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika