Osumnjičeni za ubistvo u Petrovaradinu negirali krivicu, određen im pritvor

Nakon saslušanja koje je završeno juče po podne, trojici osumnjičenih za ubistvo Gorana Gregurića (44), koje se dogodilo u noći između subote i nedelje u Petrovaradinu, određen je pritvor do 30 dana.

Po zahtevu Tužilaštva, pritvoreni su Stefan R. (21), Zoran I. (21) i Dušan P. (21), sva trojica iz Bukovca.

Dvojica osumnjičenih su izneli svoju odbranu tokom saslušanja u policiji i ostali pri svojim iskazima i pred tužiocem, ali nisu želeli da odgovaraju na tužiočeva pitanja, dok se jedan osumnjičeni sve vreme branio ćutanjem. Oni su negirali krivicu za delo koje im se stavlja na teret, rekavši da nisu imali nameru nikoga da ubiju, kao i to da su pokojnog Gorana nakon sukoba odvezli do kuće i pomogli mu da uđe i da su tom prilikom bili prisutni i Goranovi roditelji.

Osim toga, oni su u policiji ispričali da je do svađe došlo nakon incidenta u saobraćaju.

Advokat Goran Karadarević, koji zastupa osumnjičenog Dušana P, kaže za "Dnevnik" da po onome što se za sada zna u tom slučaju, Tužilaštvo je prestrogo kvalifikovalo delo koje im se stavlja na teret.

"Mislim da nema dovoljno elemenata za optužnicu za ubistvo i očekujem da ćemo dalje u postupku to i dokazati", rekao je Karadarević.

Novosadska Hitna pomoć je saopštila povodom intervencije u Petrovaradinu i smrti Gorana Gregurića, da je tačno da je majka pokojnog dva puta pozvala Službu, ali da je, po snimcima, razmak između dva poziva bio 14 minuta i da u prvom razgovoru ona nije dala neke bitne informacije da bi Hitna pomoć odmah izašla, niti je insistirala da ekipa dođe. Nakon 14 minuta usledio je drugi poziv, u kojem je ona detaljnije opisala situaciju i ekipa je vrlo brzo izašla, ali je lekar mogao samo da konstatuje smrt. Snimci razgovora su sačuvani i biće predate Tužilaštvu, rečeno je u Službi hitne pomoći.

Prema svemu sudeći, do sukoba je došlo ispred prodavnice pića "Špricer" koju je Goran držao nedaleko od svoje kuće, u Ulici Račkog u Petrovaradinu jer je policija detaljno pretražila lokal. Prema nezvaničnim informacijama, sukobu je prethodio raniji manji incident u saobraćaju koji je Goran imao s nekim od osumnjičenih. Navodno je po dogovoru Goran trebalo da isplati štetu od nekoliko hiljada dinara i da su u subotu uveče osumnjičeni došli kod njega po novac. Pretpostavlja se da je tom prilikom došlo do svađe, a zatim i do tuče, u kojoj je Goran zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo.

Goran Gregurić je sahranjen juče posle podne na Novomajurskom groblju u Petrovaradinu.

  • Vuk Karadzic

    21.07.2016 19:27
    Za komsije iz Bukovca:
    ,,,,,,,,, ........
    Rasporedite!
  • Pravda

    21.07.2016 16:29
    Robija
    Obdukcijom je ustanovljeno da se mozak G.G pokojnog raspao usled povreda.
    Dokazi takođe govore da su povrede kod G.G nastale u vremenu kada se sreo ispred svoje radnje sa licima iz Bukovca.
    Takođe je praksa advokata da se osumnjičeni samostalno prijave po izvršenju dela radi olakšavajućih okolnosti na suđenju za krivično delo.
    Pitanje je dali im je ovo prvo krivično delo ili su od ranije poznati policiji.

    Ovde nema puno prostora za trojicu izvršioca sem ako nemaju direktnih dokaza da nisu učestvovali u prebijanju pokojnog G.G.

  • Lokomotiva

    21.07.2016 11:23
    Da se razumemo
    Srozali smo se kao društvo načisto.
    Svaki klinac oće da ubije nekog jer je čuo da će ga to proslaviti.
    Ekonomski i moralno smo načisto propali.
    Ubistva se dešavaju svugde u svetu ali čini mi se da su ovi opasni momci rešili da mu pokažu sa kim se kači i koliko su opasni.
    Možda grešim.
    Ako policija čita ovo nadam se da će uraditi sve da se sazna šta se desilo.
    Brane se ćutanjem?
    Nešto tu smrdi.
    Mislim da su ubili čoveka pa misle da će sistem maca pojela jezik da ih izvuće.
    Horse cock sandwich, to treba da jedu narednih 20 godina.
    A pazi ove advokate sto se javljaju.
    Znam momke, u petnici svake godine, pevaju u horu, volontiraju...
    Bukovac je rupetina puna ovakvih.
    Šteta za tako lep krajolik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika