Pljačkašu Erste banke ovo drugi put da pljačka istu ekspozituru, plen bio milion dinara

Osumnjičeni za pljačku Erste banke na Novom naselju, uhapšen je nekoliko sati nakon razbojništva u Ulici Kornelija Stankovića na Novoj Detelinari, dok je pokušavao da u menjačnici promeni veću količinu australijskih dolara.

Po nezvaničnim saznanjima, plen pljačke iznosio je oko milion dinara u dinarskoj protivvrednosti, a među novčanicama su bili evri, rublje i austaralijski dolari. Policija je u podzemnom kontejneru pronašla odbačenu odeću koju je pljačkaš koristio, kao i pištolj, piše "Dnevnik". Uhapšeni je u decembru prošle godine izašao s izdržavanja kazne zbog više pljački, a prema saznanjima 021, on je već jednom, 2006. godine, opljačkao istu banku na Bulevaru Jovana Dučića, a 2007. i Panonsku banku u ulici Narodnog fronta na Limanu 3.

Policija je saopštila da mu je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, a potom i sudiji za prethodni postupak.

Pedesetogodišnji D.K. je, kako se sumnja, opljačkao Erste banku juče oko 8:30 sati uz pretnju pištoljem. U ovom razbojništvu povređenih nije bilo, potvrđeno je za 021.

Prema rečima svedoka, razbojnik je na sebi imao šešir, crne naočare, zelenu ešarpu i rukavice, dok mu je iz džepa virilo sečivo noža. Kada je izašao, stavio je pištolj u najlon kesu, dok je u velikoj kesi bio ukradeni novac. Policija je stigla minut nakon pljačke i blokirala okolinu.

Inače, banka ima bezbedonosna vrata koja se mogu otvoriti samo iznutra, a otvara ih čovek iz obezbeđenja.

  • lik

    26.09.2016 16:59
    obezbedjenje
    Voleo bih videti ove junacine na delu da su oni bili i banci da li bi izigravali heroje i junacine i ugrozile zivote klijenata i zaposlenih najlakse je sad okriviti obezbedjenje nista drugo se ne gleda samo obezbedjenje tacno je i to da je tu da pazi na bezbednost banke ali vi koji komentarisete u negativnom smislu obezbedjenje treba da znate kad sl. obezbedjenja sme da upotrebi vatreno oruzije zakon o obezbedjenju prvo treba regulisati pa onda dalle da pricamo a nadam se da od nove god bi bar donekle to bilo regulisano novim zakonom o obezbedjenju a do tada vi koji se ne bavite tim poslom nemojte ni komentarisati ne smete u svojoj kuci upotrebiti vatreno oruzije da vas pljackaju a ne u banci pogotovo ako on nije upotrebio vatreno oruzije a o vratima i kako je usao mozemo da pricamo ceo dan sigurnosna vrata su dupla vrata gde ima medju prostor i sa neprobojnim staklom itd......
  • riba na suvom

    26.09.2016 08:45
    za !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A zašto se plaća porez? Neka se od para od poreza namire potrebe za kamere. Kamere su skinute sa informatike, a dimničarina i dalje stoji iako je STAN u stečaju.
  • NS65

    24.09.2016 17:23
    Legend
    D.K. Legenda :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika