Meštanin Kule uhapšen za pogibiju bicikliste u Veterniku

Novosadska policija je u sredu uveče pronašla i uhapsila T.J. (22) iz Kule koji je osumnjičen da je u utorak uveče u Veterniku izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo biciklista, saznaje 021.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izveden na saslušanje.

Podsetimo, 25-godišnji Spasoje Milošević iz Jagodine je poginuo kada ga je preticao crveni kamion sa prikolicom. On je tada pao sa bicikla na kolovoz i preko njega je prešla prikolica. Preminuo je na licu mesta, a Hitna pomoć je samo mogla da konstatuje smrt.

Vozač kamiona se nije zaustavio nego je nastavio dalje, a policija ga je našla posle skoro celog dana potrage.

Inače, kako piše "Kurir", Spasoje Milošević je bio oficir Vojske Srbije koji je trenutno radio u Prvoj brigadi u Novom Sadu. Godinama unazad se bavio biciklizmom i maratonom. Bicikl koji je vozio je bio osvetljen, zbog čega je malo verovatno da ga kamiondžija nije video.

  • ana

    15.10.2016 16:10
    vozaci uglavnom postuju pravo prvenstvSAMO JAČEG tj odnog od kog mogu da nasradaju. Žene vozači uopšte ne propuštaju pešake na pešačkom samo saseku prelaz na 10 cm od pešaka.
  • futog

    13.10.2016 19:48
    www
    Kakve vete ima gde je vozio vizac kamiona je kriv! Biciklisticka staza je na tom delu opasnija od druma
  • Vlada

    13.10.2016 17:25
    Veliki broj vozača, (ok, nekad i s razlogom), ovde galami što biciklisti ne poštuju propise koji važe za druga vozila. Međutim, SKORO NIKOME od njih ne pada na pamet da tretiraju bicikliste kao da su vozilo na putu, što se vidi i iz ove nezgode i iz komentara! Pazite vi ovo, javljaju se ljudi da prigovaraju što su biciklisti na otvorenom putu!? Pa gde da budu kad nema biciklističke staze? A ne samo to, nego većina vozača pretiče bicikliste na manje od metra razdaljine, po gradu ih pretiče usred raskrsnice, pretiče ih dok ONI VEĆ PRETIČU vozilo parkirano u kolovoznoj traci, i još sto sličnih situacija! Poseban je užitak i bezobrazluk da preteknu biciklistu na par metara pre raskrsnice i onda naglo uspore, da bi uspeli da skrenu levo ili desno preko pešačkog, a biciklista koji ide pravo iza mora naglo da zakoči... Jedno pitanje, nema na testu iz vožnje, a možda bi trebalo: da tu konkretnu stvar radite drugim vozačima automobila/kamiona, koliko biste dugo prošli bez batina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika