Ponovljeno suđenje Nenadu Čanku: Neću da učestvujem u ovoj farsi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji se tereti za nanošenje lakih povreda Beograđaninu Pavlu Lešanoviću ispred kafane u Petrovaradinu pre četiri godine, rekao je na početku ponovljenog postupka u novosadskom Osnovnom sudu da nije kriv i da neće izneti odbranu, niti odgovarati na pitanja.

- Nisam nikoga udario, nisam saslušan mesec dana posle događaja, neću da učestvujem u ovoj farsi i neću više odgovarati na pitanja suda - izjavio je Čanak i naveo da je proces od samog početka bio i ostao politički s namerom da se od kafanskog incidenta napravi alat kojim će se diskreditovati njegov politički rad i on kao čovek.

- Nisam kriv i nisam nikoga udario. Ovom prilikom, dopunjujem odbranu, nisam nasrnuo na oštećenog, to jeste bila moja želja, ali je, nažalost, nisam ostvario – kazao je Čanak, koji je tokom prethodnog suđenja rekao da je udario Lešanovića, ali rukom, a ne štapom.

Podsećamo, 30. marta ove godine Osnovni sud ga je, posle više od dve godine suđenja, oslobodio krivice za incident koji se dogodio u septembru 2012. na parkingu kafane "Tako je suđeno", koju je vodio nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović. Čanak je tada oslobođen optužbi da je štapom naneo povrede Pavlu Lešanoviću i pištoljem pretio Bojanu Karišiku, koga je te večeri Lešanović angažovao kao vozača, ali je Viši sud tu presudu ukinuo i naložilo da se suđenje ponovi. U obrazloženju, veće Višeg suda je navelo da su utvrđene bitne povrede krivičnog postupka, kao i da u obrazloženju presude postoje protivrečnosti.

Pavle Lešanović je na ročištu ostao pri svemu što je ranije izneo, ali je naveo neke stvari koje su u suprotnosti s ranijim opisom događaja. Kad mu je sudija pročitala prethodno date iskaze, on je ostao pri njima pravdajući se da je prošlo dosta vremena od događaja, kao i svojim zdravstvenim tegobama i životnim problemima.

Incident u sudnici

Dok su međusobno jedan drugog optuživali, Čanak je u jednom trenutku štapom, na koji se inače oslanja, udario u sto za kojim su sedeli zamenik tužioca i advokat Goran Petronijević, zastupnik Pavla Lešanovića. Zbog toga je Petronijević tražio da se o svemu obavesti predsednik suda i da u toku daljeg ročišta budu prisutni sudski stražari, što je i učinjeno. Branioci okrivljenog naveli su da je on u žaru opisivanja mogućnosti manipulacije štapom slučajno udario sto odole.

Posle tri i po sata suđenje je završeno, a presuda će biti izrečena u ponedeljak, 24. oktobra.

  • Batinica

    24.10.2016 12:53
    Pištoljski
    "Čanak: Tukao sam ga, dajem ostavku....".i podneo je ostavku na poslanički mandat...priznavši da je brani čast svoje "porodice"....
  • gagins

    22.10.2016 17:27
    Sta ima ovaj beogradjanin da se siri po nasoj parohiji...ja pozdravljam gosn Canka a apolitican sam skroz...i jos moram da podrzim gosn Canka za njegovo zalaganje protiv fasizma...Ziv bio 100god i dolazim da se uclanim u ligu sad iz inata...
  • ser

    22.10.2016 12:25
    vreme je
    da se rebne dobra kazna mudrijašu , dosta više te predstave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika