Suđenje investitoru za prodaju neizgrađenih stanova nastavlja se u aprilu

U Višem sudu nastavljeno je suđenje investitoru Todoru Jovanoviću (53) iz Novog Sada zbog desetak ugovorenih, a neizgrađenih stanova.

On se tereti da je od 1. februara 2008. do 18. aprila 2012. godine, kao direktor "JT gradnje", sklapao ugovore o prodaji stanova u zgradi koja je trebalo da bude izgrađena na uglu ulica Branka Radičevića i Đorđa Zličića s rokom useljenja do 31. maja 2009. godine. On nije bio vlasnik svih parcela na toj lokaciji i nije imao dozvolu za gradnju zgrade. Novac dobijen od kupaca nije uplatio na račun privrednog društva, već ga je uzeo za sebe.

Pred sudom je svedočila Daliborka I, koja je u to vreme imala agenciju za nekretnine, koja je uglavnom potvrdila navode tužilaštva, ali i optuženog dovodila i u vezu sa još nekim delima koja se ne spominju u optužnici, prenosi Dnevnik.

- Postoji još mnogo ljudi koje si prevario, osim onih koji se navode u optužnici ovog predmeta, a meni si rekao da ćeš mi zagorčati život kad sam te prijavila policiji - rekla je ona. Optuženi je u jednom trenutku njoj rekao da je veći prevarant od njega.

Pred sudom je svedočio i Toma K, koji je radio kao pravnik za okrivljenog. Rekao je da Jovanović nije bio vlasnik jednog malog dela parcele i da je tu nastao problem. Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 26. april, kada se očekuje iznošenje završnih reči.
 

  • NS49

    16.03.2017 22:08
    Toliko je vleiki broj prevarenih lica a svota je od više milijardi eura da bi se tim ljudima trebalo pomoći. Maltene je slličan iznos što je nacionalizovano posle rata.
  • Zatvoreno je

    10.03.2017 14:54
    Poglavlje
    E, koje poglavlje se otvara za prevare u stambenoj izgradnji?
    Ili za funkcionisanje sudstva?
    Kažem.... verovatno se to prilagođavamo EU?
  • /

    10.03.2017 11:14
    /
    drzte me, drzte me da ne skocim sa zgrade
    pa drzte me

    kao u onom slucaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika