Za ubistvo Aleksandra Roganovića u Veterniku ukupno 29 godina zatvora

Milivoje Vučković (21) iz Novog Sada osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na 15 godina zatvora za ubistva vršnjaka Aleksandra Roganovića iz Veternika.
Za ubistvo Aleksandra Roganovića u Veterniku ukupno 29 godina zatvora
Foto: 021.rs
Jovan Perišić (22) osuđen je na 14 godina zatvora. Njemu se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana crvena poternica.
 
Vučković nije doveden na izricanje presude, a pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva i mogućeg ponavljanja dela, prenosi Dnevnik.
 
Aleksandar Roganović ubijen je 18. septembra pretprošle godine u sačekuši ispred svoje kuće u Veterniku. Podsetimo, Vučkovića i Perišića optužnica tereti da su sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Perišić je bio maskiran "fantomkom" i naoružan automatskim pištoljem, a Vučković je imao revolver.
 
Kada je naišao Roganović, s njim su se svađali, a onda je Perišić, kako se navodi u optužnici, ispalio hitac, koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga njih dvojica sustigla, a Vučković mu je pucao u potiljak.
  • Milan

    09.06.2017 21:37
    Biće u zatvoru najviše 9 godina jer jednu trećinu kazne poklanjaju.To znači da će sa 30 godina života u najboljim godinama pravidi još sačekuša i ubistava.To je naša pravda i pravo.Bravo Srbiji za takve momke!!!.
  • @Jovan

    07.06.2017 19:57
    Izace za najvise 8-9 godina (delo od pre 2 godine, pustaju se posle 2/3 odsluzene, ...)
  • Lala

    07.06.2017 09:34
    Bukagije
    "Vučković nije doveden na izricanje presude, a pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva i mogućeg ponavljanja dela," Jel bar dobio nanogicu za kućni pritvor. Valjda ste i njima našli neku olakšavajuću okolnost. Nećemo valjda sad praviti razliku između domaćih i stranih ubica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika