Svakog dana novosadska policija otkrije pola kilograma droge

U prvih osam meseci ove godine zaplenjeno je više od 125 kilograma droge, pokazuju podaci novosadske Policijske uprave.
Svakog dana novosadska policija otkrije pola kilograma droge
Foto: Pixabay
Kako piše Dnevnik, zaplenjeno je više od 80 kilograma marihuane, oko devet kila ekstazija, više od 28 kilograma amfetamina, kilogram kokaina i hašiša, te još različitih zabranjenih supstanci. 
 
Prema ovim podacima, u Južnobačkom okrugu se svakog dana u proseku zapleni oko pola kilograma droge i pedesetak tableta. 
 
Otkrivena su ukupno 693 krivična dela iz oblasti suzbijanja narkomanije, od kojih 93 dela proizvodnje i prodaje droge i 600 dela posedovanja. 
 
Poslednjih meseci policija je otkrila nekoliko dilera i proizvođača narkotika. Među njima je i V. P. (33) iz Novog Sada koji je u dvorištu kuće gajio indijsku konoplju. Tokom pretresa u kuću je naišao još jedan Novosađanin (39) kod kog je pronađena manja količine marihuane, amfetamina i psihoaktivnih tableta. 
 
Sa problemom dilovanja suočavaju se i unutar policije, što pokazuje slučaj A. K. (34) policajca kog su uhapsile novosadske kolege.  Njega su policajci presreli na putu Ruma-Šabac, kod Hrtkovaca i u autu pronašle veliku količinu marihuane. Više o tome OVDE.
  • Novosadjanka

    05.10.2017 22:14
    Pa uspeh nema sta,rade ljudi!
  • Poznavalac tematike

    05.10.2017 08:05
    Realno
    zaplenjeno je više od 80 kilograma marihuane, oko devet kila ekstazija, više od 28 kilograma amfetamina, kilogram kokaina i hašiša, te još različitih zabranjenih supstanci."

    Ovaj izvestaj je vise nego smesan i ne treba da ga uopste objavljuju kao uspeh, vec da cute i ne brukaju se!
    Od svih gore navedenih "droga" ili psihoaktivnih supstanci, jedina prava droga je kokain, i eventualno amfetamin, ali jedino ako se radi o meth-amfetaminu koji se uglavnom korist u americi masovno, i mislim da toga ni nema ovde. Ovaj anfetamin koji oni spominj je najobicniji "speed" koji moze da napravi svako dete u kuci jer je osnovna baza lek za koncentraciju i drzanje budnosti!
    Ali prave droge, kao sto je heroin (pored kokaina) nema nigde u izvestaju! Kako to, kada se zna da ga pored gandze ima najvise na ovim prostorima? Meni to samo govori jedno - da se heroin, cak iako je zaplenjen, ne prijavljuje, nego se preko policijskih mreza distribuira nazad na ulicu. A ovo kazem i tvrdim, jer znam par slucajeva konkretno kako to funkcionise! A kada budem video neki izvestaj gde je zaplenjeno 3, 4, 5 kila heroina, onda i da i poverujem!

    I jos nesto - kako to da nema zaplenjenog Metadona? Ah, da, pa to nije droga, to je lek! Samo sto je taj "lek" gori i opasniji od svih gore navedenih "droga" (osim kokaina)! Ali kako da to stave u izvestaj kada je drzavna strategija za borbu protiv narkomanije upravo "lecenje Metadonom"!

    Tako da je ovaj izvestaj samo za zamazivaje ociju javnosti!
    Hvala i dovidjenja!
  • Cale

    27.09.2017 09:33
    Jel na heroin mislite? Nesto se ne secam vesti sa velikom zaplenom heroina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika