VIDEO, FOTO: Objavljen snimak hapšenja Cvijovića, zaplenjeno osam kilograma droge

Privođenju Radoslava Cvijovića Cvike (63) sinoć u Novom Sadu prethodilo je hapšenje njegovog sina Branislava Cvijovića (39) sa još dva saradnika u Češkoj, juče oko 13 časova, kada je kod njih zaplenjeno 8,4 kilograma kokaina vrednog 320.000 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je hapšenje rezultat višemesečne akcije Tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SPBOK-a i policije Češke.

Kriminalna grupa na čijem čelu je kako se sumnja bio stariji Cvijović unosila je kokain preko luka u Holandiji i zatim ga, do pre dva meseca, distribuirala u Nemačkoj i Italiji. Nakon toga su transport preusmerili iz Italije na Češku i Mađarsku, jer je kokain u Italiji jeftiniji i kilogram košta oko 27.000 evra, a u Češkoj 40.000.

Pored Branislava u Českoj, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeni su i Josip Capik (59) i Branislav Bikić (45), koji ima srpsko i češko državljanstvo.

U Novom Sadu su sinoć, kako je 021.rs javio, na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Dušana, u porodičnoj kući privedeni Radoslav Cvijović i njegov zet Slavko Pavlov (40), teniski trener koji živi i radi u Ulmu.

U akciji policije, pored višečasovnog pretresa na Grbavici, pretresena su još tri stana i kuće, a jedinica za finansijske istrage proverava sadržaj sefa i račune.

Kod pripadnika ove kriminalne grupe, kako je naveo MUP, pronađeno je u Češkoj i Srbiji još i 110.000 evra, a oduzeti su i automobili "mercedes", "audi A8" ,"porše panamera" i druga vozila.

Sa fotografija i video snimaka koje je objavio MUP, vidi se da je grupa u Češkoj uhapšena na otvorenom putu, dok je u Novom Sadu pored hapšenja u vili na uglu Cara Dušana i Trga 27.marta, jedan od pripadnika ove kriminalne grupe uhapšen nakon što mu je presretnut automobil na Novom naselju na Bulevaru Kneza Miloša i da je privođene izvedeno pred punim autobusom na liniji 2s i velikim brojem prolaznika.

Cvijović je i ranije hapšen, čak je i spominjan kao "deo crnogorske dilerske mafije", ali nije bio u zatvoru.

  • ooOo

    13.11.2017 09:29
    @G

    Zbog cega ste toliko pametni ?
  • @G

    13.11.2017 09:12
    Cvika je Crnogorac, nije iz Vojvodine.
  • Ivan Mirkov

    12.11.2017 03:37
    Smrtne kazne za dilere da vidis kad ih jedno 50 smaknete dali ce jos da se sa tim bave. oni ubijaju nasu decu okolinu familije sa tim da bi se kreteni vozili u audiju ba znas audi kako su oni unistili nebi kupio audija nikada. Uzas. Smrtne kazne nemojte cenzurirati ovo ima ga Saudija imaju ga i ostale zemlje i resile su se 99% dilera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika