Rukovodioci "Novela" utajili porez, prevarili poverioce i oštetili budžet Srbije

Novosadska policija je, u saradnji sa Poreskom policijom i Višim javnim tužilaštvom, uhapsila bivšeg odgovornog u privrednom društvu "Novel" iz Novog Sada S. N, dok je krivična prijava podneta protiv sadašnjeg odgovornog u "Novelu", zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, oštetili poverioce i utajili porez.
Rukovodioci "Novela" utajili porez, prevarili poverioce i oštetili budžet Srbije
Foto: Pixabay
Sumnja se da je S. N.  tokom 2015. i 2016. godine doveo privredno društvo "Novel" u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza prema više poverilaca sa teritorije Srbije. 
 
U cilju prikrivanja izvršenih krivičnih dela on je, kako se sumnja, sačinio i simulovani ugovor o prenosu udela svog privrednog društva na sadašnjeg odgovornog lica preduzeća "Novel" i protivzakonito otuđio nepokretnu imovinu i zalihe svog privrednog društva.
 
Na ovaj način sebi je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 6.6 miliona dinara, a poveriocima i budžetu Srbije naneo štetu u iznosu od najmanje 22 miliona dinara.
  • EX Elmaxovac

    06.12.2017 12:49
    Pozdrav za predsednika od Jajica.
  • Najvredniji

    06.12.2017 08:56
    Stigne te sve...
    Najbolje radnike je iskoristio i pustio(otpustio) kada su mu svojim radom i zalaganjem stvorili imperiju koju je imao u jednom trenutku. Od jedne porodične atmosfere koja je bila uzor u poslovanju sve je pretvorio u igru svoje moći. Kada je posrnuo onda je počeo da mešetari....tako mu i treba.
  • Elmaxovci

    05.12.2017 11:51
    Veliki pozdrav za naseg Predsednika kompanije Novel!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika