Najbolju reklamu Novog Sada mogu osmisliti samo oni koji ga najviše vole

Kako na pravi način predstaviti svoj grad turistima koji nikada u njemu nisu bili, a da se pritom ne izostavi suština emocije i šarma koji grad nosi sa sobom?
Najbolju reklamu Novog Sada mogu osmisliti samo oni koji ga najviše vole
Foto: 021.rs

Sa ovim izazovom su se susreli slušaoci Radija 021, a po običaju najkreativniji odgovor nagrađen je vrednom nagradom. Naime, u susret lepšem vremenu i suncu, novosadska turistička agencija "Euroturs" odlučila je da nagradi nekog putovanjem u Grčku.

A kako bi na ovo rano letovanje otišla prava osoba, voditelj Radija 021 Jovan Stojanović Cope je svojim slušaocima postavio dilemu - kada bi trebali da predstave ili da preporuče svoj grad, nekome ko nikad nije bio u Novom Sadu, kako bi to uradili? Ispostavilo se da Novosađani itekako imaju marketinških sposobnosti, jer su predlozi bili veoma kreativni.

"Novi Sad je grad u kome je sve "polako", znači lagano i zaista na tenane, grad u kojem se sve stiže na vreme".

"Novi Sad je urbani grad provincijalnog karaktera gde će vas svako saslušati, pomoći i uputiti".

"Novi Sad treba videti zbog njegove lepote, pitomosti i ljubaznih ljudi. On je sabirni centar Evrope, jer za vreme Egzita, Petrovaradinska tvrđava vri od pesme, igre i zajedništva. Ovde se gradi jedinstvo i stiče poznanstvo".

"Novi Sad ima s jedne strane pogled na ravnicu i salaše sa najlepšom projom i kulenom, a sa druge pogled na Dunav i najlepšu a najmanju planinu sa starim manastirima i prelepim jabukama. A sam grad je riznica istorijskog nasleđa i modernih trendova, sa jedinstvenom širinom i skladom različitosti. Mora se doživeti".

"Novi Sad je grad po meri čoveka, koji dopušta čoveku da zaista ŽIVI u njemu, a ne samo da zadovoljava osnovne životne procese. U njega ne može da se 'navrne', već se u njemu ostaje".

"Ako želiš da osetiš duh starih vremena, miris lipe, odsjaj Dunava da šmekneš najlepše devojke, da pojedeš najbolje štrudle i da se osećaš kao da si kod kuće... dođi u Novi Sad".

"Novi Sad, posla nema uvek, a kad ga ima radi se lagano, ljudi ga kude al sa stilom ga vole. Plažu ima 100 godina i pivo ladno tu se uvek skriva. Hrana je ovde kao kletva, jednom kad se navučeš tesko se skidaš. No....gari , vidi, probaj, pa reci. Dok razmišljaš donesi onaj burek da se ne oladi".

"Novi Sad ima i srce, i dušu i Dunav, i najlepšu plažu na njemu, i njegovu najlepšu ulicu... i tvrđavu, i čuveni sat sa obrnutim kazaljkama... i zato što uvek jedva čekam da mu se vratim, kad god odem iz njega, zato i ti dođi".

"Ma, prozovite me ludim il' zanesenjakom! Zbog ljudi! Zbog onih što ustaju u busu, zbog onih što te nedeljom kad treseš tepih pitaju "oćel komšo?". Zbog svih onih što će i sami prići da pomognu turistima koji su se izgubili. Zbog svih nas kojima turisti kažu "gari" a imaju onaj bleskast osmeh".

"Ima tvrđava i u Gracu, ima katedrala i u Parizu i parče Dunava u Budimpešti. Ali nigde nije sve to skupa, uz pogled na Frušku goru, dok se spuštaš niz Klisanski most. Ili samo staneš na prste. Šta ćeš više?!".

"Popnite se na tvrđavu, pogledajte prema Dunavu, videćete tornjeve Katoličke i Saborne crkve, videćete kupole Sinagoge, Srpsko narodno pozorište, Muzej Vojvodine, videćete Frušku Goru i uživajte u pogledu".

"U našem gradu postoji jedinstvena crkva kakve nigde na svetu nema. Ona je istovremeno i crkva i džamija. Podignuta je kao znak poštovanja prema hrabrom turskom protivniku nakon bitke na Vezircu. Turci su tad potučeni i otišli su, ali poštovanje prema drugim verama i nacijama ostalo je do današnjih dana".

"Kad vam dojade mora i planine,vrućina i zime. Dođite u ravnicu gde zimu živimo uz slaninicu i rakijicu, a vrućinu letnju utapamo u Štrandu i Oficircu. Novi Sad, šta reći, duša, u par reči".

"Volem Novi Sad jer u njemu uvek udahnem život. Jer ima mnogo rok bendova i drže se tog žanra muzike, nemaju Grand, Pink i Parove. Volem Novi Sad jer biciklom mogu celog da ga obiđem i vidim. A bicikle još više volem. Tako da su Novi Sad i bicikl pravi tandem".

Međutim, pobednički slogan, tačnije "turističku reklamu" osmislila je Snežana Pavlović, koja je napisala. "Grad koji je nekad bio najlepši grad u mnogo većoj državi. Pitom, uredan, pun zelenila i prelepog cveća, ponosan na svoje kulturne i vredne stanovnike uvek ljubazne, nasmejane i predusretljive", napisala je kratko ona i u toj rečenici sabrala sve one sitne draži koje krase Novi Sad.

Zbog svoje kreativnosti i ljubavi prema Novom Sadu Snežana će u maju sa suprugom brčkati noge u nekom od grčkih mora.

  • Ognjen

    24.02.2016 07:19
    ddd
    Sve je to u dobroj meri zasluga Narodnog pokreta Dinara Drina Dunav koji je u poslednje 4 godine ovom Gradu doneo neku novu energiji i nadu u bolje sutra. Sa verom u Boga DDD do pobede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.