FOTO: Radio 021 proslavio dvadeseti rođendan

Novosadski Radio 021 proslavom jubileja u hotelu "Novi Sad" obeležio je svoj dvadeseti rođendan.
FOTO: Radio 021 proslavio dvadeseti rođendan
Foto: Slobodan Šušnjević

Proslavi su prisustvovali predstavnici Misije OEBS u Srbiji, ambasade Norveške, novinarskih udruženja i medijskih asocijacija (ANEM, AOM, UNS, NDNV, Lokal pres, RAB, Asocijacija medija) i brojni drugi.

Zamenica norveškog ambasadora u Srbiji Janike Bain je istakla da je uloga nezavisnih medija da osiguraju istinitost i da naprave jasnu razliku između onoga što su lažne i stvarne činjenice.

- 021 je danas jedan od onih medija koji su uspeli u tome i koji je lider u informisanju u ovom delu Srbije. Zbog toga je za Ambasadu Norveške bila posebna privilegija da gleda kako se tokom dve decenije postojanja Radio 021 pretvorio u funkcionionalan i uticajan medij - kazala je Bain.

Šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji Gordana Janković je istakla podatak da u Srbiji trenutno ima 1.800 registrovanih medija i da je u svetlu te činjenice posebno važno znati da već 20 godina postoji medij koji je posvećen građanstvu i informacijama.

- Medij koji je posvećen tome da nađe način da preživi na etičan način i da odbrani novinarstvo, što nije lako. A da ujedno pronađe put da sačuva svoj biznis, što je retkima uspelo. Na vašem putu je mnogo prepreka u budućnosti, od političkih do finansijskih i adaptacije na digitalni svet. Zbog toga je još značajnije da na svaki način održite nezavisno novinarstvo koje gajite, da vaša iskustva prenesete na dobre nove medije i da ono što radite postane standard u Srbiji - kazala je Gordana Janković.

U sklopu obeležavanja jubileja, glavni urednik Slobodan Krajnoviće je organizovao medijsku konferenciju "Nepodnošljiva lakoća informisanja", a o svojim iskustvima u radijskom biznisu, kao i uticaju novih tehnologija na novinarstvo govorili su Zoran Stanojević (RTS), Igor Božić (N1), Veljko Miladinović (Nedeljnik), Pavle Zlatić (B92), Dragan Ilić (produkcija Supermiš), Adnan Osmanagić (Radio Stari grad - Sarajevo), Marko Lazović (agencija Proinsight), itd.

 
 

Radio 021 - dvadeset godina

Radiodifuzno preduzeće "021" osnovano je 9. juna 1997. godine, a danas u okviru njega posluju Radio 021, Novosadski informativni portal, Radio kafe i knjižara Bobo.

Iako su prošle dve decenije od prvog emitovanja, Radio 021 je i dalje jedna od najslušanijih i omiljenih radio-stanica Novosađana, dok na ovom portalu vesti svakodnevno čita u proseku 50.000 ljudi.

Novinarskom timu značajno priznanje stiglo je u godini jubileja, tačnije u februaru ove godine kada je časopis "PC press" proglasio portal 021 kao jedan od pet najboljih informativnih sajtova u Srbiji.

  • Knight

    11.06.2017 13:51
    Srećan rođus ludaci!!!

    :* :* :*

    Primetio sam da ste popravili websajt. Super. Hvala. Ostala je ipak samo greška u delu "Sve vesi - Poslednje", ostali linkovi za komentarisanje rade i mnogo je prijatnije "surfovanje", brže se koristi websajt.
  • Različit

    11.06.2017 11:58
    Fantastično
    Ni jedan novi predlog ili kritika. Samo pohvale...
  • Zasluženo

    11.06.2017 11:48
    Čestitam
    Nije što je naše, već - nije ni svejedno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.