Besplatna analiza skrininga štitne žlezde u subotu u Merkatoru

Prva akcija pregleda i analize hormona štitaste žlezde održaće se u subotu, 28. maja od 11 do 17 časova u Merkator centru.

Pregledi ove vrste se po prvi put u Novom Sadu održavaju u okviru pilot projekta nacionalne kampanje skrininga u Srbiji.

Tokom skrining pregleda, građani će imati priliku da besplatno urade analizu hormona štitaste žlezde i konsultuju se sa timom lekara.

Cilj kampanje je rano otkrivanje problema u funkcionisanju štitaste žlezde. Kampanju organizuje Srpsko tiroidno društvo uz podršku Ministarstva zdravlja i privatnih kompanija.

U okviru prve nacionalne kampanje za prevenciju bolesti štitaste žlezde tokom maja meseca u okviru skrining programa analize hormona štitaste analize uradilo je preko 1.200 građana u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, a održan je i simpozijum za lekare u Beogradu.

Kampanja se održava povodom Međunarodne nedelje štitaste žlezde, koja se obeležava od 23. do 29. maja u celom svetu. Preko 300 miliona ljudi širom sveta pati od problema sa štitastom žlezdom, od čega čak polovina njih nije svesna svog stanja.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije